Skistar höjer priserna – dyrare liftkort i vinter

Uppdaterad: 01 juni 2023Publicerad: 01 juni 2023
Skistar höjer priserna – dyrare liftkort i vinter
Vinterns semester ser ut att bli dyrare om man väljer att resa under högsäsong. Bild: Skistar

Skistar höjer priserna för liftkort till vintern. Däremot blir det lite billigare med förmedlade boenden meddelar företaget.

ANNONS
ANNONS

Inför vintern 2023/2024 höjer Skistar priserna för liftkort. Höjningen beror enligt företaget på ökade driftskostnader, bland annat stigande el- och drivmedelspriser.

Skistar investerar stort

“Inför kommande vinter gör vi stora investeringar, i bland annat nya expressliftar i både Sälen och Hemsedal, samtidigt som vi har ökade driftskostnader kopplat till inflationen, inte minst på grund av stigande el- och drivmedelspriser”, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar i ett pressmeddelande.

“Det gör att vi behöver justera våra SkiPass-priser med i snitt 5,4 procent, samtidigt som vi sänker priset på förmedlade boenden med 3 procent.”

ANNONS
ANNONS

Billigare vid lågsäsong

Skistar använder en differentierad prismodell sedan ett par år tillbaka, och det innebär att priserna styrs efter utbud och efterfrågan.

Ju högre tryck, desto dyrare blir liftkortet, med andra ord. Det kommer att göra det extra dyrt vid högsäsong, och Skistar skriver att finns sätt att hålla nere kostnaderna för de skidsugna.

Boka tidigt – köp online

Genom att boka tidigt och köpa online blir det billigare, likaså om man väljer att semestra när det inte är högsäsong.

“Priset bör sättas i relation till vad man faktiskt får för pengarna och jag tycker att det också speglar det breda och varierande utbudet vi erbjuder med ett stort antal liftar, preparerade pister och snögaranti som vi vet uppskattas av våra gäster” skriver Stefan Sjöstrand i pressmeddelandet.

Läs även: “Begpackers” – Asiens mest ogillade turister 

Läs även: Så får du mest pist för pengarna – Alperna inte Åre 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS