Drömmer du om svunna tider i Stockholms Skärgård? Ta chansen och skapa ett privat skärgårdsparadis på Svartsö.

ANNONS

Här finns nu ett klassiskt sekelskifteshus med en ordentlig sjötomt till salu. Och det är inte bara ett hus som ingår i köpet. På den stora tomten finns ytterligare sju hus i olika storlekar.

Huvudbyggnaden byggdes 1906 och det finns många tidstypiska detaljer bevarade. Det finns bland annat kakelugnar och kaminer på både nedre och övre plan, samtliga fungerar och är nyligen renoverade.

Stor brygga med sjöbod och vedeldad bastu

Den nuvarande ägaren har under åren tagit väl hand om fastigheten, men det stora köket är ännu inte iordningställt. Ett fungerade kök finns däremot i ett av de mindre husen på tomten. Det är alltså ett ypperligt tillfälle för den som önskar sätta sin egen prägel på boendet.

Självklart finns här även en ordentlig brygga med plats för flera båtar, privat sandstrand samt sjöbod och vedeldad bastu.

Med fem sovrum, gott om sociala ytor i det stora huset, samt sängplatser i flera av de mindre husen är detta en plats för den stora familjen. Eller varför inte ta upp konkurrensen med de båda hotellen som finns på ön och starta ett B&B?

ANNONS
ANNONS
Sjötomt Svartsö
Till huset hör en ordentlig brygga med plats för flera båtar. (Foto: Nordstrands Mäkleri)
Sjötomt Svartsö
Utsikten från huset. (Foto: Nordstrands Mäkleri)
Gult sekelskifteshus
Huvudbyggnaden är från 1906 och har många tidstypiska detaljer bevarade. (Foto: Nordstrands Mäkleri)
Utsikt mot havet
Vyn från en av husets ingångar. (Foto: Nordstrands Mäkleri)

Läs mer: Rusning till att bo på sjön [Dagens PS]