Parfym eller är inte bara förbehållet kvinnor. Det är minst lika viktig (om inte mer) för en man att dofta gott. 

ANNONS

Precis som dina favoritplagg i garderoben talar om vem du är, är det faktiskt (åtminstone enligt experter), minst lika viktigt att ha en signaturdoft! Vadå signaturdoft tänker du då? Jo, för en personlig stil, eller en stil i största allmänhet,  hjälper det att ha så kallade signatur-plagg (eller en doft) i garderoben. Det vill säga, plagg, eller i det här fallet en doft, som du återkommer till gång på gång, känner dig bekväm i, och kännetecknar din personliga stil.

Men om du behöver hjälp på traven har Robb Report listat de bästa dofterna för hösten. Förvisso för män, men visst kan även kvinnor använda sig av så kallade manliga dofter? Håll till godo, här är höstens nyheter.

Gucci- The Alchemist Garden- A Gloaming Night

doft
Guccis nya doft för män går inte obemärkt förbi Foto: Gucci

Av alla nya dofter 2021 sticker Guccis The Alchemist Garden ut. Doften gör skäl för sitt namn och använder du några droppar på strategiska ställen kommer du garanterat förföra vem du vill. Med en basnot av kanel, en hint av patchouli och vetiver är det här en doft som inte går obemärkt förbi.

Le Labo Thé Matcha 26

doft
Thé Matcha från Le Labo har en lugnande effekt på dina sinnen. Foto: Le Labo

Le Labos nya doft har en lugnande effekt på dina sinnen. Grönt te i botten piggar upp samtidigt som matcha, fikon, cederträ, apelsin och vetiver lugnar. Thé Matcha är precis är precis lika bekväm som din mjukaste tröja i garderoben.

Yves Saint Laurent Y Le Parfum

Parfym
oklökgölkgölr Foto: Yves Saint Laurent

Y är Yves Saint Laurents signaturdoft och nu lanseras den i en uppdaterad version. Signaturnoterna äpple, tonka, ingefära och salvia passar hela året.  Trots frånvaron av ambra går Y fortfarande att känna igen.

Ormonde Jayne Evernia

parfym
Ormonde Jaynes Evernia verkar på pappret att vara en doft för våren. Foto: Les Senteurs

Ormonde Jaynes nya doft Evernia verkar på pappret vara en doft för våren. Men så fort några droppar möter huden känner du dig varm, precis så som det ska vara om hösten.

Aèsop Miraceti

Parfym
Aèsops Miraceti har noter av svartpeppar. Foto: Aèsop

Miraceti består av trio uppfriskande och upphetsande noter. Ambrette, labdanum och svartpeppar ger tillsammans en doft för en man (eller kvinna) med gott självförtroende.

Läs om fler dofter här

ANNONS
ANNONS

Lyxförsäljningen ökar [Dagens PS]