Det världsberömda magasinet hyllar landskapet i söder.

ANNONS

Det här skriver Omni och konstaterar att Vouge i sin artikel visserligen inte dömer ut den svenska huvudstaden helt, men i en jämförelse med Skåne står sig Stockholm slätt.

”En guide till Sveriges mest charmiga och avslappnade landskap”, lyder rubriken till artikeln som nu delas flitigt på sociala medier.

Läsaren får tips om de bästa resmålen i Skåne, vilka hotell och restauranger som är värda besök – från Båstad i norr till Simrishamn i söder.

Turister får bland annat rådet att besöka Ystad Saltsjöbad, skulpturparken vid slottet Wanås, galleriet Pumpahuset i Helsingborg och plantagen Vikentomaten, där ett utbud av hela 83 olika sorters tomater finns, framgår det i Omni-artikeln.

ANNONS
ANNONS

Båstad, Torekov och Kullaberg är oumbärliga besöksmål, enligt Vogue, som tycker att Skåne måste upptäckas innan det är för sent. Inte minst restaurangernas och butikernas hållbarhetstänk och att tillhandahålla riktiga råvaror imponerar på det ansedda magasinet, som kort och gott slår fast att Skånes smultronställen är ”helt fantastiska”.