Trump Organisation är i långt gångna samtal för att sälja rättigheterna till sitt lyxhotell som ligger precis vid Vita Huset, rapporterar Wall Street Journal. 

ANNONS

Miami-baserade CGI Merchant Group uppges av Wall Street Journal som trolig köpare av Trump International Hotel Washington, D.C, en kort promenad från presidentbostaden Vita Huset i den amerikanska huvudstaden.

Hotellet ligger i det gamla posthuset, som ägs av den federala regeringen men hyresavtalet löper på närmare 100 år, skriver WSJ. Enligt tidningen kan rättigheterna till hyresavtalet säljas för närmare 370 miljoner dollar, motsvarande 3,2 miljarder kronor.

CGI ska också föra diskussioner med andra hotelloperatörer som Hilton angående att ta bort Trump-namnet från byggnaden.

Trump-organisationen vann budgivningen om det gamla posthuset 2012. Under den tidigare presidenten Donald Trump fungerade flera lyxhotell, bland annat det vid Vita Huset och Mar-a-Lago i Florida, som ”klubbhus” för republikaner där fans, lobbyister, lagstiftare och andra som hade ärenden hos Trump-administrationen samlades. Det gjorde dock en förlust på 70 miljoner dollar under hans tid vid makten, skriver WSJ.

Sedan maktskiftet har dock affärerna fallit kraftigt och den tidigare presidentens affärsverksamheter under åren vid makten har kommit att granskas betydligt hårdare av Representanthuset, som numera kontrolleras av demokraterna.

ANNONS
ANNONS

”Det är en äldre byggnad som har genomgått omfattande renoveringar, men den har designegenskaper och arkitektoniska detaljer som du inte kan kopiera i dag. Om det blir anslutet till ett lyxmärke kan det varumärket skapa en ny identitet för fastigheten”, säger Sean Hennessey, vd på konsultbolaget Lodging Advisors till WSJ.

Läs även: Trump drog in 20 miljarder under åren som president [Dagens PS]