På onsdagen berättade DagensPS.se att SAS och Norwegian slumpar bort resor. Vi har tidigare även berättat om verktyget som hjälper dig att hitta billiga resor.

ANNONS

Men nu handlar det om att resa under lågsäsongen, vilket blivit populärt. Rekordmånga svenskar bokar sina resor i september, visar nya siffror.

”Många sparar lite semester och sprider ut resor över hela året. Förutom en sommar- och en vinterresa kanske man tar en weekendresa under vår och höst. Svenskar har det generellt ganska bra nu med en disponibel inkomst som gör att man kan resa mer”, säger Anna Hagberg, informatör på Ving, till TT.

Enligt Sifo och bokningsstatistik från resebolaget Resia har antalet bokningar med avresa under året ökat 17 procent så här långt. För sommaren handlar det om en ökning med 13 procent hittills. Dessutom visar siffrorna att en tredjedel av svenskarna reser minst två gånger om året.

Och det är alltså i hög grad resor under lågsäsong som lockar, vilket är ett nytt fenomen, enligt researrangörerna.

”Att resa i september har blivit jättepopulärt, mest bland småbarnsfamiljer som inte har barn i skolåldern, bland de som har vuxna barn och bland par”, säger Lina Eklund, PR-specialist på resebyrån Resia.

Mest populärt hos Resia när det gäller reguljärflyg i sommar är San Francisco, som klättrat förbi New York.

Turkiet har däremot – inte särskilt överraskande – tappat rejält i bokningar till följd av oroligheterna i landet.

ANNONS
ANNONS

Bedömningen är att det kommer dröja innan Turkiet åter blir poppis bland svenskar, som i stället väljer att resa till länder som Grekland, Kroatien och Spanien.

MISSA INTE: Unga talangers drömresor [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Här är svenska kvinnors drömresor [Dagens PS] >