Destinationerna mest populära i sommar, enligt ny undersökning.

ANNONS

Hotell- och resesöksajten Momondo har kikat på hur svenskarna helst spenderar semestern och enligt sökdata i en årsåterkommande, global undersökning – som sajten refererar till – lockar strandnära hotell i Asien eller Turkiet mest.

I rapporten svarar 42 procent av svenskarna att de regelbundet sparar till sin semester, sex av tio (61 procent) väljer att bo på hotell och ungefär lika många (66 procent) anser att det är primärt att frukost ingår när valet av hotell görs.

Hälften (52 procent) svarar att wifi är viktigt på hotellet medan 34 procent deklarerar att det är viktigt att hotellet ligger nära stranden.

Nära på hälften av svenskarna uppgav att de planerar att fira semestern på stranden – och där har Turkiet gjort comeback som ett hett resmål.

En hög andel av svenskarna längtar samtidigt efter en stadssemester, vilket placerar Bangkok som ett favoritmål – den thailändska huvudstaden är en kokande metropol som även erbjuder sol och bad.

ANNONS
ANNONS

Trendigast inför sommarsemestern är Gazipaşa-Alanya, som enligt Momondo är säsongens snabbaste växande resmål bland de svenska sökresultaten. Det handlar om en uppgång på hela 73 procent jämfört med föregående år, visar pressmeddelandet från hotell- och resesöksajten.

Så vill svenskarna resa i sommar:

• 44 procent av svenskarna planerar en strandsemester 2018

• 30 procent av svenskarna föredrar generellt att spendera pengar på att resa

• 42 procent av svenskarna sparar regelbundet pengar för att ha råd med semester

ANNONS
ANNONS

• 29 procent av svenskarna föredrar att spara pengar på shopping under semestern, men bara 16 procent väljer att spara pengar på sightseeing och utflykter

• 61 procent av svenskarna föredrar att bo på hotell

Undersökningen baseras på 1.025 svenskar i åldrarna 18-65 år och är utförd av Cint på uppdrag av Momondo under perioden 9-17 januari 2018. Totalt har undersökningen genomförts bland 26.216 deltagare i 26 länder.