Flygbolaget SAS redovisar ett resultat som var något bättre än förväntat i det tredje kvartalet.

ANNONS

Det skriver Dagens Industri.

Resultat före skatt och jämförelsestörande poster var 1.490 miljoner kronor för det tredje kvartalet, i bolagets brutna räkenskapsår. Infront Datas snittestimat låg på 1.459 miljoner kronor.

En engångspost om minus 5 miljoner kronor ingår i resultatet. Väntat var 0 miljoner.

Resultatminskningen berodde främst på ökade bränslekostnader och pilotstrejken i början av kvartalet, men även den svaga kronan spelar en roll.

Intäkterna blev 13.552 Mkr mot väntade 13.412 Mkr, en ökning med tre procent jämfört med förra året.

”Tredje kvartalet kännetecknades av en robust produktion, vilket i kombination med en framgångsrik säsongsanpassning gav ett rekordhögt antal passagerare och intäktsökning under högsäsongen”, skriver bolagets vd Rickard Gustafson i rapporten.

ANNONS
ANNONS

”Vi står fast vid vårt mål om 900 Mkr i besparingar för räkenskapsåret 2019, men vår enhetskostnad efter justering för strejkeffekter minskar inte i den omfattning vi önskar. Det innebär att vi behöver utvärdera ytterligare initiativ bortom 2020”, fortsätter Rickard Gustafson.

För det brutna räkenskapsårets första tre kvartal ligger SAS resultat före skatt på minus 302 miljoner kronor, och bolaget upprepar att det kommer att bli svårt att nå ett positivt resultat före skatt för helåret.