Dagens PS

Ryanair flyger hem rekordvinst första halvåret

Ryanair flyger hem rekordvinst första halvåret
Det irländska lågprisflygbolaget Ryanairs vd Michael O'Leary kan glädja sig åt en rekordvinst. (Foto: TT)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 07 nov. 2022Publicerad: 07 nov. 2022

Ryanair lyfter efter tuffa pandemiår. Ressuget efter covidåren är på topp, och lågprisföretaget tar hem en rekordvinst de första sex månaderna av 2022.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Ryanair redovisar första halvåret 2022 är det med rekordvinst. Efter skatt tar företaget hem en vinst på 1,37 miljarder euro (drygt 14,8 miljarder kronor) för bokföringsårets första sex månader som sträcker sig fram till 30 september.

Förra året hade företaget en förlust på 48 miljoner euro (drygt 519 miljoner kronor) för samma period uppger The Guardian.

Tredubblar intäkterna

Intäkterna för perioden rusar de också. De tredubblas, och ligger på 6,6 miljarder euro (drygt 71 miljarder kronor). Antalet passagerare uppgår till 95,1 miljoner, 56 miljoner fler än förra året.

Företaget har gjort ett starkt år, och säger att personalens löner ska gå tillbaka till nivåerna de låg på före pandemin 1 december uppger The Guardian. Det är fyra månader tidigare än planerat.

Inga tecken på avmattning

“Styrkan i återhämtningen i sommar har överraskat oss”, säger Ryanairs vd Michael O´Leary enligt The Guardian.

“Vi kan se ett starkt uppdämt behov av att resa”, fortsätter han. “Vi trodde att det skulle mattas av i september, oktober när vintern närmar sig, men hittills finns inte många tecken på det.”

ANNONS

Ryanair luftens Ikea

Enligt O´Leary verkar det inte som att antalet kunder minskar på Ryanairs huvudmarknad, i Storbritannien. Trots en tuffare ekonomi med lågkonjunktur i faggorna flyger folk vidare. Han säger också att företaget tror att en lågkonjunktur påverkar företaget. Ryanair är som lågprisalternativ flygmarknadens Ikea, säger vd:n. Det innebär att man “alltid blir starkare i en lågkonjunktur.”

Läs även: Ökad konkursrisk för pressade flygbolag 

Läs även: Ryanair sätter in fler flyg –1,5 miljoner extra stolar 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS