Spås bli en av årets mest populära semesterländer.

ANNONS

Det menar Ticket Privatresor och hänvisar till bokningsstatistik.

”Turkiet, tillsammans med Spanien och Grekland, har länge varit ett av svenskarnas mest populära semesterländer under sommarens ledighet, men har sjunkit kraftigt i bokningarna de senaste åren. Detta ser nu ut att ändras”, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket, i ett pressmeddelande.

Politisk instabilitet och andra oroligheter har gjort att resebokningarna till Turkiet rasat i åratal. Men enligt Ticket kan den negativa trenden vara på väg att brytas i år.

Bokningstrenden visar att Turkiet ökar med drygt 83 procent inför sommarens semestrar – och Antalyakusten med de populära orterna Alanya, Side, Belek och storstaden Antalya, näst intill tredubblar antalet resebokningar.

Även Egypten, som precis som Turkiet har tappat många svenska turister, ser ut att påbörja sin återhämtning. Egypten mer än fördubblar antalet resebokningar – dock från låga nivåer.

Det här visar januari- och februarisiffror, enligt pressmeddelandet, och Ticket konstaterar att januari är årets hetaste resebokningsmånad, följt av februari.

ANNONS
ANNONS

Här är populäraste semesterländerna sommaren 2018, enligt Tickets trendspaning:

Spanien (1)

Grekland (2)

USA (3)

Kroatien (4)

Italien (5)

Turkiet (9)

ANNONS
ANNONS

Frankrike (8)

Cypern (7)

Portugal (ny)

Storbritannien (6)

Bokningar gjorda till och med 12 februari med avresa den 1 juni – 31 augusti.