Omåttligt populära Thailand med metropolen Bangkok kan snart få konkurrens av två andra soliga men oväntade uppstickare.

Hotell- och resesöksajten Momondo.se har kikat på vilka destinationer som under året ökat mest i intresse.

Fortfarande är Bangkok i Thailand det i särklass mest populära resmålet bland svenskar, men dragningskraften ökar till andra, betydligt mer turistglesa länder.

”I toppen av de länder som har ökat mest i antal sökningar jämfört med 2017 ser man ett tydligt avtryck från det svenska fotbollslandslagets framgångar. Under sommarens fotbolls-VM ökade antalet sökningar till Ryssland med nästan det tredubbla (194 procent), på andra och tredjeplats återfinns uppstickarna Oman och Gambia som båda visar sig vara trendiga alternativ som kan bjuda på lugna solsemestrar med färre turister”, skriver Momondo i ett pressmeddelande och konstaterar att även Karibien och Sydamerika noterar ett uppsving.

”Vi är inte förvånade att Ryssland toppar listan på destinationer som ökat mest just i år. I övrigt så ser vi många nya alternativ till varma och långväga destinationer. Gambia och Singapore ser vi som möjliga konkurrenter till vårt annars traditionella resmål Thailand, som båda bjuder på sol och exotisk natur”, säger Carl Sundberg, svensk talesperson för Momondo.

Här är de länder som ökat mest i popularitet i år (procent i antal flygsökningar inom parantes):

1.Ryssland (94 procent)

2. Oman (57)

3. Gambia (47)

4. Singapore (46)

5. Guadeloupe (43)

6. Zimbabwe (37)

7. Ghana (35)

8. Uruguay (35)

ANNONS
ANNONS

9. Dominikanska republiken (35)

10. Costa Rica (34)

När det gäller 10-i-topplistan över mest populära städer toppas den som sagt av Bangkok, men annars ligger åtta av städerna i Europa  – kolla här:

1. Bangkok, Thailand

2. London, Storbritannien

3. Malaga, Spanien

4. Barcelona, Spanien

5. Alicante, Spanien

6. Istanbul, Turkiet

7. Paris, Frankrike

8. New York, USA

9. Palma de Mallorca, Spanien

10. Amsterdam, Holland

Källa: Momondo.se