Dagens PS

Affärsresenärer rankar bästa flygplatsen

Copenhagen Airport
Copenhagen Airport
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 14 apr. 2018Publicerad: 14 apr. 2018

Copenhagen Airport, även kallad Kastrup, är den mest populära flygplatsen när nordiska affärsresenär får välja. Men även Arlanda rankas högt, visar en undersökning som har genomförts av FCM Travel Solutions.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det som svenska affärsresenärer uppskattar mest när de rankar flygplatser är bra anslutningar, att det går lätt och snabbt att ta sig till flygplatsen och att incheckningen flyter på bra. Långa köar till säkerhetskontrollen, långt att gå vid boarding samt dyr och dålig mat är det som irriterar mest.

”Svenska affärsresenärer önskar fler lunga och tysta platser, där de kan sitta och arbeta eller koppla av, samt bättre mat till bättre pris på flygplatserna. Att det finns ett stort utbud av affärer på flygplatsen är bara viktigt för en av fem resenärer”, säger Bodil Månsson, Managing Director på FCM Travel Solutions Nordic.

Affärsresenärer önskar också tydligare information, renare toaletter samt trevligare miljö med musik, video och konst.

Copenhagen Airport hamnar alltså i topp när svenska affärsresenärer rankar flygplatser i Norden, Europa och globalt.

Flygplatsen erbjuder de bästa anslutningarna och den bästa servicen samt har ett bra utbud av butiker i en modern atmosfär.

Arlanda hamnar på andra plats över populära nordiska flygplatser. Arlandas främsta egenskaper, enligt undersökningen, är att flygplatsen är snabb och trevlig och erbjuder god mat till ett rimligt pris.

Bromma placerar sig på platsen efter Arlanda över populära svenska flygplatser.

Frankfurt kommer på andra plats bland mest populära europeiska flygplatser och Changi i Singapore kniper andraplatsen efter Copenhagen Airport, som mest populära globala flygplats bland nordiska resenärer.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS