Spana in världens fem högsta hotell. I topp hamnar ett hotell som mäter 357,8  meter över havet. SvD står bakom listan, där Gevora Hotel i Dubai i Förenade Arabemiraten hamnar överst.

ANNONS

”Vid öppningen i februari 2018 blev det 357,8 meter höga hotellet erkänt av Guinness rekordbok som världens högsta”, skriver tidningen.

På andra plats kommer JW Marriott Marquis, som fram till nyligen alltså var etta i ligan med sina 355,4 meter. Hotellet byggdes 2012, har 72 våningar och är granne med Gevora Hotel i Förenade Arabemiraten, framgår det av artikeln.

Four Seasons Place i centrala Kuala Lumpur i Malaysia är trea. Hotellet är 342,5 meter högt, har 209 rum och byggdes i år.

Rose Rayhaan by Rotana är ett hotell som också det är beläget i Förenade Arabemiraten. Hotellet sträcker sig 333 meter upp i luften och placerar sig därmed fyra på SvD:s lista.

Burj Al Arab Jumeirah, som klassas som ett riktigt exklusivt hotell, är femma i sällskapet med sina 321 meter.

Hotellet byggdes enligt artikeln 1999.

”Hotellets helikopterplatta har varit skådeplats för en rad spektakulära sportuppvisningar. Bland annat kan golfstjärnan Tiger Woods drive ut i havet 2004 nämnas.

ANNONS
ANNONS

Ett år senare spelade tennislegendarerna Andre Agassi och Roger Federer en uppmärksammad jippomatch här”, skriver Svenskan.

Var hotellet ligger?

Svar: I Förenade Arabemiraten – så klart!