Dagens PS

Här finns jobbet som ger en årslön på 2 miljoner

drömjobbet
Välkommen till Skottland och de yttre Hebriderna. Här på den avlägsna ön Uist väntar ett av flera jobberbjudanden. (Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 06 mars 2024Publicerad: 05 mars 2024

På jakt efter nya utmaningar, lite lantluft och en saftig årslön? Då kan vi ha funnit både orten och jobbet för dig. Det finns egentligen bara en hake.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pengar är förstås inte allt.

Men nog skulle de flesta av oss ljuga om vi sade att det inte påverkar våra yrkesmässiga beslut?

Vid sidan av flexibilitet och eventuella förmåner är löneläget dessutom det mest effektiva en arbetsgivare har att ta till för att locka kandidater till vissa positioner.

I synnerhet när det kommer till att fylla en verksamhet på avlägsen ort, vilket är precis vad det rör sig om. på en av Storbritanniens mest avlägsna läkarpraktiker, skriver BBC.

Missa inte: Flytta hit – bara 11 procent i skatt på pensionen

Läkare sökes

Här, på de förhållandevis okända öarna Uist och Benbecula i Hebriderna, Skottland, är det nämligen svårt att hitta praktiserande läkare.

(Ja. Vi sade ju att det fanns en hake.)

ANNONS

Av det skälet lockar nu den avlägsna orten potentiella läkarkandidater med en årslön på närmare 150 000 pund, motsvarande 1 976 083 kronor. Då ingår även ett flyttbidrag.

ANNONS

Senaste nytt

Äventyrslusta ett plus

En morot, närmare 40 procent högre än genomsnittet, som man hoppas ska generera ett nytt team landsbygdsläkare till Benbecula Medical Practice.

Med den ingångslönen är tanken att du som läkare ska ta ansvar för en befolkning på närmare 4 700 människor, spridda över sex öar i de yttre Hebriderna.

Ett mått av äventyrslusta och passion är därför önskvärt.

Del av en bredare satsning

Skulle läkaryrket inte vara jobbet för dig, kan kanske en lärartjänst på den närliggande ön Rum vara det?

Här söker man nämligen med ljus och lykta efter en dedikerad lärare som kan ta fem grundskoleelever och två förskolebarn under sina vingar mot en en årslön på närmare 68 000 pund, alltså motsvarande 895 000 kronor.

ANNONS

Liknande erbjudanden kring likvärdiga tjänster har även florerat på senare tid, som en del av ansträngningarna i att hantera rekryteringskrisen på landsbygden.

Förhoppningen är förstås också att den här typen av initiativ inte bara ska locka kompetens till avlägsna samhällen, utan även bygga hållbara tjänster och gemenskaper över tid.

Frestad?

Vi tänkte väl det.

Relaterad läsning:

Här är frilansjobbet som betalar bäst

ANNONS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
Hej chef! Försäkra inkomst upp till 150 000 kr/mån

Som chef möter du ofta utmaningar – skydda din framtid med Unionen Chefs inkomstförsäkring. Vill du ha ännu mer trygghet? Förstärk skyddet med vår tilläggsförsäkring – extra säkerhet för bara 100 kr extra i månaden!

Nyfiken? Läs mer här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS