DagensPS.se har tidigare berättat om incidenter med fulla piloter. Här är ett exempel från i somras. Och här är ett annat från i höstas om en misstänkt full andrepilot som på förekommen anledning fick flygförbud.

Men nu handlar det alltså om ett nytt fall. Strax före start i lördags morse kunde en kraftigt berusad pilot från lågprisflygbolaget Sunwing gripas i cockpit.

Händelsen med den fulla piloten utspelade sig i Calgary i Kanada. Planet med över 100 passagerare skulle lyfta mot Cancun i Mexiko när piloten stoppades sedan hans kollegor bland kabinpersonalen slagit larm om att mannen betedde sig märkligt.

Ännu två timmar senare visade det sig att den 37-årige mannen hade en alkoholmängd som översteg tre gånger den tillåtna i kroppen.

Enligt polisen i Calgary kunde det mycket väl ha slutat i katastrof. Samtidigt säger en talesperson vid polismyndigheten, Paul Stacey, till BBC News att han inte är förvånad över att piloten åkte fast innan planet hann lyfta eftersom piloter som regel kontrolleras av såväl både gatepersonal som övrig flygbesättning.

ANNONS
ANNONS

En sak är i alla fall säker enligt Calgarypolisens talesman när det gäller den berusade piloten:

”Han kommer inte att flyga igen.”

MISSA INTE: Piloter på SAS-partner varnas [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Piloten rökte och hade kvinnor i cockpit [Dagens PS] >