Utlandsresenärer som anländer till Indiens huvudstad New Delhi sätts i karantän. Men det är inga dåliga bostäder de blir inkvarterade i.

ANNONS

De influgna får nämligen rum på något av stadens femstjärniga hotell, som förvandlats till karantänsbostäder. Det berättar DN:s korrespondent Mia Holmgren.

Trots att Indien har relativt få fall av det nya coronaviruset, sett till befolkningsmängd, har man redan tagit till drastiska åtgärder för att om möjligt minska spridningen i världens näst folkrikaste land.

Indien har sedan i fredags dragit in alla turistvisum, och många shoppingcentrum och skolor håller stängt i minst en månad. Igår förbjöds folksamlingar på mer än 50 personer.

”Myndigheterna har screenat en och en halv miljon resenärer på flygplatserna genom att mäta deras kroppstemperatur i slussar”, skriver hon till DN.

ANNONS
ANNONS

De nya karantänsbostäderna på lyxhotell i närheten av flygplatsen i New Delhi är ett sätt att avbelasta sjukvården, och samtidigt ge hotellkedjorna lite inkomst när många gäster avbokat vistelser, berättar Mia Holmgren. I dagsläget finns sammanlagt 182 rum på de olika hotellen att tillgå.