Här kan du få sköna adrenalinkickar, utan att behöva ställa dig i skidbacken.

ANNONS

Vinter och snö är för många synonymt med skidsemester. Men för den som inte gillar skidor finns andra alternativ, alltjämt förknippade med äventyr.

Resesöksajten Secret Escapes har listat fem fartfyllda aktiviteter som går att kombinera med avkopplande hotellvistelser.

1) Norrskenstur från hästryggen
Norra Sverige är en av de bästa platserna i världen för att få syn på norrsken eftersom det ligger inom aurora ovalen. Norrsken är dessutom ännu mer häpnadsväckande från hästryggen. Icehotel i Kiruna erbjuder ridturer på häst, mitt i natten.

2) Klättring på isfall och bo i igloo
Hamra dig upp för ett lodrätt isfall med stegjärn och isyxa, klättra högt över de snötäckta vidderna och belönas med en svårslagen utsikt. Upplevelserna står att finna i norra Finland och svenska Åre. Sugen? Checka då in på unika Arctic Fox Glass Igloos hotellrum i Finland.

3) Zipline i Åre och spa på Holiday Club
Flyg fram över ett snötäckt vinterparadis 60 meter över marken i Åre, som har Europas största anläggning för Zipline. Den längsta banan tar med dig på en 350 meter lång äventyrsresa över Åreskutans vackra natur. Simma sedan lugnt på Holiday Club Åre.

ANNONS
ANNONS

4) Kälkåkning på Muottas Muragl och avsluta på Grand Hotel i St. Moritz
På bergstoppen Muottos Muragl i Schweiz kan du prova på den snabbaste kälkåkningen i St. Moritz. Under en 4,2 kilometer lång bana färdas du ner genom 20 kurvor och raksträckor mellan tall- och lärkskogar. Övernatta sedan, om du har lust, på Grand Hotel Des Bains Kempinski i St. Moritz.

5) Crazy Winter Games i Åre och designhotell
Spela tre- eller femkamp med grenar som alpinbowling, snögolf, alpincurling eller pulkarace. Bo på designhotellet Copperhill Mountain Lodge nära skidbacken i Åre och prova på Crazy Winter Games. Plocka fram barnasinnet och tävlingsandan och ha kul i snön.