Efter två år är det dags för en skidsäsong som ser ut att gå tillbaka till det normala. Det råder stort bokningstryck när Europas skidåkare återtar backarna och det talas redan om en ”känslomässig återgång” när restriktionerna lättar och skidbackarna får grönt ljus.

ANNONS

För många europeiska skidfantaster blir det en speciell upplevelse att återse backarna, där de flesta har haft ett långt uppehåll på grund av pandemin.

Mycket känslor

Därför är det mycket känslor involverade i öppningen inför skidsäongen, säger Richard Lumb, chef för Kaluma Ski, en researrangör med lyxfastigheter i franska Courchevel och i österrikiska St. Anton.

”Vi mottar många positiva samtal från människor som har bestämt sig för att resa den här säsongen”, säger han till CNN Travel.

Samtidigt är bokningstrycket ännu större nu än det var före pandemin, klargör han och beskriver det som en ”känslomässig återgång”.

”Oavsett om vi uttrycker det genom tårar eller leenden så kommer det att bli väldigt speciellt”.

Även om det kommer finnas masktvång och krav på vaccinering för att besöka många anläggningar så tror Richard Lumb att skidpremiären i det stora hela kommer rulla på smärtfritt – ”det kommer att bli en stor återgång till Alperna”.

Hoppfull inför säsongen

Även Mario Matt, ägaren till berömda Krazy Kanguruh-restaurangen i St. Anton är hoppfull inför säsongen.

”Det ser bra ut. Vi står redo med personal och hoppas på en normal säsong”, säger Mario Bratt.

ANNONS
ANNONS

”Människor vill bara ha ett normalt liv och kunna ha kul”, säger han och beskriver backarna på morgonen när lifterna nyss öppnat, när det har snöat under natten och himlen är klarblå.

”Att njuta av pudret är en fantastisk känsla och alla som har gjort det vet vad jag menar. Även för mig som gör det varje säsong är det alltid något väldigt speciellt.”

Läs även: Vandring från glaciär till vingård [Dagens PS]