Dagens PS

Experten: Fortsatt höga flygpriser

flygturbulensen
Det har blivit allt dyrare att flyga efter pandemin. (Foto: Unsplash)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 09 juli 2023Publicerad: 09 juli 2023

Även om flygkaoset ser ut att vara över så kommer de höga flygpriserna antagligen hänga kvar. Om resenärer vill ha billiga biljetter framöver så lär de blicka mot lågprisflygbolagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det flygkaos som världen har sett efter pandemin ser ut att att vara över. De höga priserna på flygresor ser det dock ut som att vi får vänja oss vid, skriver CNBC.

Höga flygpriser hänger kvar

Innan världen stängde ner för några år sedan gick det att flyga över hela världen till överkomliga priser, där även de bästa och dyraste flygbolagen hade bra deals på sina hemsidor. Med pandemin ändrades det snabbt, och trots att kaoset inom branschen har lugnat ner sig så har inte priserna gjort det.

Trots att genomsnittsinflationen ligger på drygt sex procent inom eurozonen så ökade flygpriserna med hela 36 procent i maj, jämfört med för ett år sedan. Det kommer egentligen inte som någon överraskning för Alexander Irving, transportanalytiker på AB Bernstein.

“Jag tror att priserna måste vara permanent högre än de var 2019”, säger han.

Anledningen menar Irving är att flygbolagen kommer behöva betala för ökade utsläpp, högre löner för sina anställda och en fortsatt hög inflation.

“Allt det kommer leda till högre flygpriser.”

Blickar mot billiga biljetter

ANNONS

Samtidigt som allt fler flygbolag har höjt sina priser så kommer resenärer framöver blicka allt mer mot lågprisflygbolagen menar Alexander Irving vidare.

Ressugna kommer söka sig till bolag som Wizz Air och Ryanair. Så istället för att flyga bekvämt och betala mycket för det så kommer många hellre sänka kvaliteten och flyga betydligt billigare.

Läs även: Jubel: Flygplatsstrejken avblåst i sista stund

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS