Det är stämningen som lyfter besöket på restaurangen Bonnie’s, som huserar i den gamla banksalen på Bank Hotel.

Lokalen lyckas samtidigt förena en både sober miljö, på gränsen till konservativ, och uppsluppen stämning. Lokalen i de strikta finanskvarteren på Arsenalsgatan för tankarna till svunna tider, kanske hela vägen tillbaka till det glada 20-talet. För på Bonnie’s känns det som partystämning även när inredningen är minst sagt korrekt.

Intimt samtal

En eloge för att man lyckats möblera på ett sätt som gör att man både kan ha ett intimt samtal, men under samma sittning börja samtala med bordsgrannarna på ett otvunget sätt. Här samlas partygäng, internationella gäster, par och affärspersoner på representation. På ett skönt sätt sporrar den konservativa lokalen och inredningen till party.

Så låt oss slå fast att hit går man för stämningen. Maten och servicen lämnar en del i övrigt att önska. Menyn ligger i linje med den klassiska inredningen. Inget vågat, utan ungefär som många av de andra krogarna med ungefär samma ambitioner i kvarteren där finans- och affärsstockholm rör sig.

Ojämnt utförande

Men här klarar man inte av det som man i finansvärlden kallar execution. För den var ojämn. Blandat bra och svag. Det gäller både köket och servicen, och givet priserna. Det förväntar man sig inte av krog med ambitionerna strax under fine dining. Ett segment där konkurrensen är stenhård i kvarterna kring Bonnie’s.

ANNONS
ANNONS

Sällskapet valde carpaccio på oxfile och kantarelltoast till förrätt. Den klassiska carpaccion tappade på att oxfilén var för kall, något som köket brukar göra för att kunna skiva köttet tunt. Men kylan äter smak, så här måste rätt timing till om inte smaken ska lida.

En inte ovanlig miss på medelmåttig kvarterskrog, men det ska inte ske på en krog i Bonnie’s division. Kantarelltoasten på surdesbröd med cognac och pecorino levererade, och portionen var riklig.

Välsmakande havsaborre

Huvudrätterna var ännu mer ojämna. Förväntningar på en mör kalvschnitzel med bland annat tomatsmör och tapenade kom på skam. Just kalv brukar vara en säkert kort om man vill ha mört kött. Men den var på gränsen till riktigt seg, och förde tankarna till skosula.

När detta påpekades till för den i övrigt mycket vänliga servisen, som gav intryck av att ha varit med förr, blev svaret: ”Jag ska berätta för köket.” Men sen hände inget mer.

Skönt att den grillade havsaborren med brynt chilismör, friterad potatis och sauterad spenat var en välsmakande och välkomponerad rätt. Sideordern i form av en tomatsallad är inte värd att kommentera med mer än ”helt oinspirerad”.

Lämnar ändå med ett leende

Samma ojämnhet gällde för kvällens tredjerätt. Crème brûléen var rejäl, med ett varm lagom eldad lager på toppen och sedan sval under. Precis som den ska vara. Ostarna för 55 kronor styck kom i mycket små portionerna, utan någon särskild kärlek i uppläggningen.

Summa summarum, vi lämnar ändå Bonnie’s med ett leende, trots att logiken säger att vi borde varit mer missnöjda. Vi tillskriver det den sköna stämningen under kvällen.

Mat (1–10): Bonnie's

Miljö (1 – 5): Bonnie's

Service (1 – 5): Bonnie's

Prisvärt (1 – 5):

Kontaktdata:
www.bankhotel.se
[email protected]
+46 (0)8 598 580 00

Läs mer: Guiden till Åres backrestauranger [Dagens PS]