Dagens PS

Zelda till vita duken – Nintendos aktie stiger

Zelda
Skärmbild från "The legend of Zelda: Tears of the kingdom". (Foto: TT) Byline: Nintendo
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 08 nov. 2023Publicerad: 08 nov. 2023

Nintendo hoppas kunna upprepa de enorma framgångarna med filmen “Super Mario Bros.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter succén med “Super Mario Bros.” planerar det japanska spelföretaget Nintendo att producera en live-actionfilm baserad på “Zelda”-spelen. Det rapporterar CNBC.

Tillsammans med en höjd försäljnings- och vinstprognos för räkenskapsåret fick Nintendos besked aktien att stiga med 6 procent under onsdagen.

Shigeru Miyamoto, skaparen bakom “Mario” och “Zelda”, kommer att producera filmen tillsammans med Arad Productions, som jobbat med flera Marvel-filmer.

Läs mer: Äntligen! Nya Zelda gör spelare (och kritiker) lyriska

Har drivit upp Switch-försäljningen

Med hjälp av filmer baserade på spelbolagets mest älskade karaktärer hoppas det japanska spelföretaget kunna driva upp försäljningen av den portabla konsolen Switch, som tidigare befarats ha nått sin försäljningstopp.

Istället har försäljningen av konsolen och dess spel bara ökat sedan “Super Mario Bros.” hade premiär i våras.

Läs mer: Otäckt? Saudiarabien Nintendos nya storägare

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Storslam för “Mario”-filmen

På bara en vecka lyckades filmen dra in hela 4 miljarder kronor och knuffa ner “Frost 2” från tronen som den mest inkomstbringande animerade filmen någonsin, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

En månad efter premiären hade “Super Mario Bros.” dragit in en hel miljard dollar – och är numera den mest framgångsrika filmen någonsin baserad på ett dataspel, vilket Dagen PS också har rapporterat om.

Läs mer: Nintendo höjer lönerna 10 procent

Samarbetar med Sony Pictures

Tack vare succén med både “Mario”-filmen och senaste Zelda-spelet “Tears of the Kingdom” hoppas det japanska spelföretaget på nya framgångar på vita duken.

“Genom nytt visuellt innehåll kommer Nintendo att ge människor världen över tillgång till den underhållning som Nintendo har byggt upp genom åren”, säger bolaget i ett uttalande.

“Super Mario Bros.” producerades tillsammans med filmbolaget Universal. För att ro den kommande “Zelda”-filmen i land har Nintendo ingått ett avtal med Sony Pictures.

ANNONS

Läs mer: Ryktet: Nintendo släpper ny Switch-konsol nästa år

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS