Kanske det mest kända spelföretaget i världen, Nintendo, gjorde ett svagt år visar senaste delårsrapporten. Vinsterna får stryka på foten, men inte lönerna för personalen som får ett rejält påslag.

ANNONS

På tisdagen släpptes Nintendos kvartalsrapport, som visade på ytterligare motgångar. Vinstprognosen skrevs ner och försäljningen av spelkonsoler och spelkassetter dämpas av brist på de delar som behövs för att bygga kretskorten – så kallade halvledare.

Det rapporterade bolaget i ett pressmeddelande.

Switch storsäljare

Men det fanns flera ljusglimtar. Nintendos nuvarande storsäljare, spelkonsolen Switch, är nu världens tredje mest sålda konsol efter Nintendo DS och Sony Playstation 2.

Det väger dock inte upp för försäljningen.

Fallande försäljning

Antalet spel som sålts minskade med 4 procent jämfört med tidigare år och antalet spelkonsoler minskade med 20 procent av antalet man sålde året innan.

ANNONS
ANNONS

De fyra mest populära titlarna under året var Mario Kart 8 Deluxe som sålde över 50 miljoner exemplar, Animal Crossing som sålde 41 miljoner, Super Smash Bros Ultimate som sålde 30 miljoner och storfavoriten Legend of Zelda: Breath of the Wild, som trots sina år på nacken fortsatte att sälja 29 miljoner exemplar.

Trots att siffrorna inte ser toppen ut för företaget gick man ut med att personalen ska få en löneförhöjning med 10 procent under året. Det för att kompensera för landets rasande inflation.

”Det är viktigt för vår långsiktiga tillväxt att vi säkerställer vår arbetsstyrka”, sade Nintendos ordförande Shuntaro Furukawa.

Läs mer om Nintendo:

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Nintendos aktiesplit efter prognos [Dagens PS]

Tuffa tider för tevespelsjättar [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

PS5 blir ännu dyrare [Dagens PS]

Försäljningsrekord för Pokemon [Dagens PS]

Barnen lurades på miljarder på Fortnite [Dagens PS]