NFL har skrivit ett nytt tv-avtal till rekordsumman 935 miljarder kronor. 

ANNONS

Den amerikanska fotbollsligan National Football League har skrivit på ett nytt gigantiskt tv-avtal, skriver sportsajten Bleacherreport.

Avtalet är med Amazon, CBS, ESPN/ABC, Fox och NBC, och ska ge NFL 10 miljarder dollar per år i elva år, från 2023 och framåt. Det ger football-ligan 110 miljarder dollar totalt, motsvarande 935 miljarder svenska kronor. Siffrorna kommer från tidningen Sports Business Journal.

”Dessa nya medieavtal kommer att ge våra fans ännu större tillgång till den sport de älskar. Vi är stolta över att utveckla våra partnerskap med de mest innovativa medieföretagen på marknaden. Tillsammans med vårt nyligen avslutade kollektivavtal med NFLPA ger dessa distributionsavtal en aldrig tidigare skådad era av stabilitet till ligan och kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta växa och förbättra vår sport”, säger NFL:s kommissionär Roger Goodell.

De olika mediekanalerna kommer att dela på innehållet genom att sända matcher på olika dagar, och har skrivit specifika tv-avtal med NFL om upplägget. När det gäller finalen i ligan, Superbowl, ska tv-bolagen kommit överens om att rotera vilka som får sända matchen. Först ut är CBC 2023, följt av Fox 2024, NBC 2025 och ESPN/ABC 2026.

Årets final i NFL, Superbowl LV, mellan Tampa Bay Buccaneers och Kansas Chiefs sågs av över 91 miljoner tv-tittare.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: NFL-lag lockar Amazon-miljardären – Dagens PS