Popstjärnan Rihanna är den rikaste kvinnliga musikern i världen och har klivit över drömgränsen en miljard dollar. Men pengarna kommer inte från hennes musik, skriver Forbes. 

ANNONS

Rihanna, vars riktiga namn är Robyn Fenty, är nu värd 1,7 miljarder dollar, enligt Forbes.

Men popsångerskan har inte sjungit hem pengarna – 1,4 miljarder av förmögenheten kommer från värdet av företaget Fenty Beauty, som hon lanserade i partnerskap med lyxmodevaruhuset LVMH. Forbes kan bekräfta att Rihanna äger 50 procent av varumärket.

Vid lanseringen sa Rihanna att målet med märket var att locka ”alla typer av kvinnor” och släppte en foundation i 40 olika toner inklusive till mörkare hudtoner som var svåra att finna – något som på den tiden var utan motstycke. Det ledde till den så kallade ”Fenty-effekten”, där rivalerna gjorde samma sak.

Drog in miljarder första året

Varumärket säljs online och i Sephora-butiker. Under sitt första år drog varumärket in 550 miljoner dollar, motsvarande 4,7 miljarder svenska kronor, enligt LVMH som också äger Sephora.

”Många kvinnor kände att det inte fanns några märken där ute som tillgodosåg deras hudton. Det var ljust, medium, medium mörkt, mörkt. Vi vet alla att det inte är verklighet. Hon var ett av de första märkena som kom ut och sa: ’Jag vill prata med alla olika människor”, säger Shannon Coyne, grundare av konsumentkonsultföretaget Bluestock Advisors till Forbes.

Rihannas underklädesbolag, Savage x Fenty är också ett miljardbolag. Sångerskans del av bolaget värderas till 230 miljoner dollar enligt Forbes.

Tillsammans med A$AP Rocky

Sångerskan har sålt över 250 miljoner skivor under sin musikkarriär, men hon har inte släppt ett studioalbum sedan 2016.

ANNONS
ANNONS

Nyligen sågs hon dock spela in en musikvideo med sin nye pojkvän enligt BBC – den sverigebekante rapparen A$AP Rocky, som blev världsnyheter när han greps i Stockholm sommaren 2019. USA:s dåvarande president Donald Trump engagerade sig i fallet, som slutade med villkorlig dom och skadestånd för rapparen.

Läs mer: ASAP Rocky investerar i Klarna – och är ny vd för en dag