Fotbollsstjärnan Lionel Messi bar en Rolex Yacht-Master när han skrev under kontraktet med PSG på tisdagen i Paris. Klockan drog många blickar till sig och här förklarar vi varför.

ANNONS

Det var väl knappast någon som kunde missa Lionel Messis Rolex-klocka när han anlände till Paris på tisdagen och undertecknande ett tvåårigt kontrakt med den franska klubben Paris Saint-Germain.

Rolex-klockan, en Oyster Perpetual Yacht-Master, har ett 40 millimeters armband i 18 karats everose-guld som rymmer en svart urtavla. Kostnaden 27 300 dollar, eller motsvarande 237 000 kronor, skriver tidningen Robb Report.

Yacht-Masters nya Oysterflex-armband är utvecklat och patenterat av Rolex, och erbjuder ett sportigt alternativ till metallarmband. Armbandet fästs på klockfodralet och Oysterlock -säkerhetslåset med ett flexibelt metallblad av titan och nickellegering.

Rolex
Kostnaden på drygt 27 000 dollar är givetvis småpotatis i sammanhanget för Messi.

Den sportiga och samtidigt eleganta klockan var ett lämpligt val för en spelare som tecknade sitt första kontrakt med ett annat lag än det Barcelona han spelade för i 21 år.

Rolex
Rolex, Oyster Perpetual Yacht-Master, ref. 126655. (Foto: Rolex)
Rolex
Matt svart urtavla i keramik och polerade höjda siffror och grader. (Foto: Rolex)

Samtidigt som Messi tog farväl av sina trogna Barcelona-fans så dök han upp på sitt nya jobb med ett leende på läpparna – redo att inta den franska huvudstaden.

ANNONS
ANNONS

Han kunde knappast dyka upp i Paris på ett bättre sätt än med en t-shirt som hade ”Det här är Paris” stämplat över bröstet och med en Yacht-Master på handleden.

Rolex
Den vattentäta modellen gör den till en idealisk klocka för vattensporter och i synnerhet segling. (Foto: Rolex)
Rolex
Yacht-Master har ett 40 millimeter armband i 18 karat everose guld. (Foto: Rolex)

Läs mer: H&M får nobben av FC Barcelona