Dagens PS

HBO vill höja priset – kunderna rasar

hbo
HBO Max vill höja priset (Foto: Gorm Kallestad/ NTB).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 14 juni 2023Publicerad: 14 juni 2023

HBO Max ville höja priset på sina prenumerationer – det fick rabattkunderna att reagera. Nu backar HBO och ber om ursäkt. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Flera av HBO Max:s kunder tecknade en prenumeration hos streamingjätten med erbjudandet om att betala halva priset livet ut.

Därför var det många som reagerade när de fick ett mejl från HBO om att priset skulle höjas med 10 kronor, från 89 till 99 kronor i månaden. Mejlet om prishöjningen möttes av skarp kritik från rabattkunderna – eftersom det stod att även de skulle betala fullpris.

Det rapporterar Expressen.

Nu ber streamingjätten sina kunder om ursäkt i ett nytt mejl där de förklarar att de tidigare gått ut med felaktig information. På sin hemsida skriver streamingjätten:

”Kampanjerbjudandet med 50 procent rabatt livet ut gäller så länge din registrering för HBO Max är aktiv och du fortsätter att uppfylla villkoren för kampanjerbjudandet. Rabatten på 50 procent gäller för det nya abonnemangspriset som börjar gälla på ditt första faktureringsdatum den 14 juli 2023 eller senare”.

Detta innebär att erbjudandet fortfarande gäller, men rabattkunderna betalar 50 procent på det nya priset 99 kronor – vilket blir 49,50 kronor i månaden.

Läs även: Spikat: Harry Potter blir tv-serie på HBO

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS