Dagens PS

Här är världens mest knasiga och gulliga djurbilder

djurbilder
Gulliga, knasiga – och fångade i precis rätt ögonblick. Här är en av finalisterna i Comedy Wildlife Photography Awards (Foto: Jason Moore/Comedy Wildlife Photography Awards).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 05 okt. 2023Publicerad: 05 okt. 2023

Söta och knasiga djurbilder – finalisterna i årets version av Comedy Wildlife Photography Awards har valts ut. Här är några av dem.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Djur är gulliga, roliga, nyfikna – och ibland mänskliga. Problemet är att det kan vara svårt att fånga detta på bild, framför allt när det gäller vilda djur.

Men när man väl knäpper en bild i rätt sekund, kan resultatet bli riktigt bra.

Det är något som finalisterna i årets version av tävlingen Comedy Wildlife Photography Awards har lyckats göra. Foton av både amatörfotografer och proffs har valts ut bland flera tusen bidrag.

Här är några av dem, hämtade från BBC.

Läs även: Monets okända målning till salu – för hisnande summa

Sköldpaddan och trollsländan

djurbilder
“Sköldpaddan är förvånad och ler när trollsländan landar på dess nos” säger fotografen. (Foto: T Finkelstein/Comedy Wildlife Photography Awards).
ANNONS

Senaste nytt

Fågelfamiljen som bråkar

ANNONS
djurbilder
“Jag fångade den här scenen när jag tittade på fåglar i Bialowieza-skogen. En ung grönfink matades fortfarande av föräldrar, men då och då såg fåglarna ut som om de bråkade”, skriver fotografen (Foto: Jacek Stankiewi/Comedy Wildlife Photography Awards).

Kängurun som spelar luftgitarr

djurbild
“Jag körde förbi en grupp kängurur som åt på ett öppet fält fyllt med vackra gula blommor. Jag hade min kamera med mig, så jag stannade för att ta några bilder. Jag märkte plötsligt att den här individen antog en humoristisk pose – för mig ser det ut som om han övar på att spela luftgitarr”, skriver fotografen (Foto: Jason Moore/Comedy Wildlife Photography Awards).

Den runda sälen på stranden

djur
“På senhösten lämnar sälar Nordsjön för att föda sina ungar”, skriver fotografen (Foto: Adrian Slazok/Comedy Wildlife Photography Awards).

Björnungarna som leker vid vattnet

djur
“I Katmai National Park finns det ett massor av grizzlybjörnar och därför är det ett paradis för fotografer. Men utmaningen här är att hitta en unik bild”, skriver fotografen (Foto: Thomas Vijayan/Comedy Wildlife Photography Awards).

Den sura ugglan

ANNONS
djurfoto
Denna stora uggla tillbringade större delen av eftermiddagen med att posera majestätiskt och se, ja, klok ut. Men för ett ögonblick eller två efter att ha gjort lite elegant stretching, föll han/hon ner och gav en blick av ‘är måndagen över ännu?'”, skriver fotografen (Foto: John Blumenkamp/Comedy Wildlife Photography Awards).

Här kan du se alla finalister!

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS