Dagens PS

Goda utsikter för Matthew McConaugheys politiska karriär

Matthew McConaughey
Skådespelaren har goda chanser att bli vald till guvernör i Texas. (Foto: TT)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 26 apr. 2021Publicerad: 24 apr. 2021

Filmstjärnan Matthew McConaughey funderar nu på att inleda en politisk karriär som guvernör i Texas. Nya opinionsundersökningar visar att han skulle ha goda chanser att bli vald.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Om skådespelaren valde att kandidera skulle han möta Texas nuvarande guvernör, republikanen Greg Abbott

“Jag tror att jag har ett och annat att lära ut och dela med mig av,” berättar McConaughey för Huffington Post, som svar på vad hans nästa kapitel i livet kommer handla om.

Och han ligger redan bra till i opinionsundersökningarna. Hela 45 procent av Texas invånare säger idag att de skulle rösta på McConaughey om han kandiderade till guvernör, medan 33 procent säger att de skulle rösta på Abbott. 

Parti oklart 

Av oberoende väljare skulle också cirka 44 procent rösta på McConaughey, och bara 28 procent på Abbott. Vilket parti filmstjärnan skulle kandidera för är dock oklart.

Mark Harp, invånare i Texas, säger att McConaugheys kandidatur på många sätt skulle likna Donald Trumps väg till makten. Precis som Trump är han en politisk outsider som sägs vilja förändra det korrupta systemet. 

Påminner om Trump

“Han är populär, han är färgstark och han är inte rädd för att berätta sanningen”, säger Harp till The Dallas Morning News. “Han har några av Donald Trumps egenskaper och det kommer att spela bra här i Texas.”

ANNONS

De som ogillar både McConaughey och Abbott säger att de skulle föredra demokraten Beto O’Rourke som guvernör. Många trycker på skådespelarens brist på politisk erfarenhet som hans största svaghet.

Nu Youtube-kanal

Rykten om att Matthew McConaughey funderar på politisk karriär började redan när han startade en ny Youtube-kanal tidigare i år, som ett forum för politisk debatt och välgörenhet. På kanalen har skådespelaren gästats av flera kändisar, som till exempel Renée Zellweger, Willie Nelson och Kelly Clarkson. Detta enligt Vulture.

Läs hela artikeln på Huffington Post.

Läs mer: Skrämmande rapport lockade kändisar 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS