AIK fotbolls vd Jens T Andersson avgår, meddelar klubben via ett pressmeddelande. Andersson och övrig klubbledning har haft en spänd relation till lagets supportergrupper.

ANNONS

I ett pressmeddelande under torsdagen skriver Andersson:

”Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats och på flera områden också avslutats. Klubben har arbetat hårt, både kort- och långsiktigt, och är redo för ett nytt årtionde med nya utmaningar.”

Jens T Andersson tillträdde som vd i augusti 2018 och är förutom vd även lagets klubbdirektör.

Under hösten har stämningen mellan Andersson och resten av AIK:s ledning och olika supportergrupper varit allt annat än harmonisk.

Andersson kallade bland annat de banderoller som refererade till dödsskjutningen av 14-åringen Eric Torell för ”osmakliga” i en intervju med Aftonbladet. Banderollerna innehöll budskap som önskade livet ur de poliser som avlossade de dödande skotten.

AIK:s supporterförening Allmänna supporterföreningen svarade med att i ett öppet brev skriva att de ”konsekvent känt att AIK:s klubbledning har agerat passivt” gentemot polisen och förslag på nya ordningsregler.

ANNONS
ANNONS

I dagens pressmeddelande skriver AIK fotbolls styrelseordförande Robert Falck:

”Jag beklagar att Jens idag valt att avsluta sin anställning hos oss på AIK Fotboll. Jens har under sin tid i AIK Fotboll haft styrelsens fulla förtroende och svarat för ett mycket bra arbete. Arbetet med att hitta en ersättare för Jens inleds snarast.”