Hollywoodstjärnan Scarlett Johansson stämmer Disney för att ha släppt filmen Black Widow på sin strömningstjänst samtidigt som biopremiären.

ANNONS

Enligt Scarlett Johansson hade hon garanterats en exklusiv biopremiär och att det inte stod något i hennes avtal om att filmen skulle släppas på Disney+ samtidigt. Detta i och med att Johanssons lön mestadels baseras på biointäkterna. 

Nu stämmer Marvelstjärnan företaget för att ha brutit kontraktet, var Wall Street Journal först med att rapportera under torsdagen.

”Använder pandemin som ursäkt”

“Det är uppenbart att Disney släpper filmer som Black Widow direkt på Disney+ för att få fler prenumeranter och därmed öka företagets värde – och att de använder pandemin som en ursäkt till att göra det”, säger John Berlinski, en av Johanssons advokater.

“Detta kommer säkert inte vara den sista gången en Hollywood-talang står upp mot Disney och gör det klart att oavsett vad företaget säger har de en laglig skyldighet att uppfylla sina kontrakt”, fortsätter han. 

Enligt advokatfirman skulle Black Widow enligt avtalet släppas precis som alla andra Marvelfilmer, det vill säga först på bio och sedan på strömningstjänsten. När Johansson fick reda på att filmen skulle släppas på sajten och bio på samma dag försökte hon få tag på Disneys ansvariga för att förhandla, men fick inget svar. 

Disney slår tillbaka

Disney håller inte alls med, och har redan kritiserat anklagelserna.

“Det finns ingen som helst merit i stämningen, och det är särskilt sorgligt och okänsligt att bortse från de fruktansvärda och långvariga globala effekterna av coronapandemin”, skrev företaget i en kommentar, och tillägger att man alltid följt skådespelarens avtal. 

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på CNBC.

Läs mer: Pandemiboomen är över – Netflix tappar tillväxt