Arash ”Ash” Pournouri, känd som tidigare manager åt Aviici, är en av de drygt 200 svenskar som förekommer i Pandora Papers, avslöjar Expressen.

ANNONS

Arash Pournouri finns med i pandoraläckan då hans schweiziska moderbolag har kopplingar till en förmögenhets- och skatterådgivare som arbetat vid en av de juristbyråer som omfattas av Pandora Papers.

Läckan innehåller 11,9 miljoner dokument från 14 juristbyråer och bolagsfixare som hjälper till att skapa och sköta bolag i skatteparadis runt om i världen. Dokumenten visar enligt SVT hur politiker, miljardärer och kungligheter använder sig av bolag för att gömma tillgångar i skatteparadis.

Aviicis tidigare manager har samma rådgivare som dj-trion Swedish House Mafia som också förekommer i läckan, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

Pournouri misstänks inte för något brottsligt, han har investerat i ett bolag i Brittiska Jungfruöarna och hans rådgivare har startat, administrerat och fram till 2018 suttit i styrelsen för Arash Pournouris moderbolag i den schweiziska lågskatteregionen Zug.

”Anledningen till att Bolaget etablerades i Schweiz är att ledningen för Bolaget hela tiden har funnits i Schweiz”, förklarar Arash Pournouri i ett mejl till Expressen.

ANNONS
ANNONS

”Jag har betalat skatt på alla mina inkomster i Sverige”, skriver Pournouri till Expressen.

Läs även: 200 svenskar identifieras i nya Pandora Papers-läckan [Dagens PS]