När ett rykte förra veckan spreds om ett samarbete mellan Nike och Tiffany & Co. höll världens modelejon andan. Några dagar senare tycks upprymdheten ha övergått i besvikelse då de hajpade skorna inte alls motsvarar fansens förväntningar. 

ANNONS

Att samarbeta över gränserna är det nya svarta inom modeindustrin. Att ett sportvarumärke som Nike går samman med ett exklusivt smyckestillverkare som Tiffany & Co är således helt i sin ordning. Framförallt en tilldragelse av slaget som brukar höja temperaturen rejält bland skokonsumenterna.

Denna gång tycks dock intresset ha svalnat redan innan samarbetet ens gått i mål, enligt Robb Report. 

En kartong som lovar mycket men håller tunt enligt inbitna skosamlare. (Foto:Tiffany & Co)

Nike med bling för 4000 kronor

Det var under förra veckan som bilder på ett kommande samarbete mellan sneakersjätten och smyckestillverkaren läckte ut på sociala medier.

Där ryktades det om att de åtråvärda skorna av svart mocka med turkosa detaljer skulle lanseras i vår och kosta 400 dollar, vilket motsvarar omkring 4 000 kronor.

Så långt inga konstigheter, om det inte vore för att sneakern som hittills illustrerat det unika samarbetet, fått ett mycket svalt mottagande bland inbitna skosamlare.

Kritikstorm på Twitter

”Tack, jag hatar det”, skriver en användare på Twitter. En annan att mötet mellan Tiffany & Co och Nike bara känns ”slappt”.

En annan synpunkt är att liknande Nike-modeller redan finns på marknaden, om än till ett betydligt mer humant pris.

ANNONS
ANNONS

Vad Nike och Tiffany & Co tycker om saken är i skrivande stund oklart. Så även exakt vilket datum skorna når marknaden.

Vill du läsa mer om mode och design? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Pretty in pink – 5 rosa plagg som lyfter våren [Dagens PS]