Färdigbyggd kommer den nya superyachten Somnio bli världens största yacht, 220 meter lång, med 39 exklusiva lyxlägenheter till salu. 

ANNONS

Lägenheterna på yachten är till salu från 9,5 miljoner euro och erbjuder ägare “intimiteten man får av en privat yacht tillsammans med möjligheten att nätverka med likasinnade människor”, sa investerarna vid lanseringen. Sugna köpare måste dessutom bjudas in för att kunna lägga bud och kommer sedan vara konfidentiella.  

Ny nivå av lyx 

Yachten är 220 meter lång, vilket är 40 meter längre än den nuvarande rekordstora yachten Azzam som ägs av Abu Dhabis kungafamilj. Somnio har redan börjat byggas och är planerad att vara färdigbyggd 2024, enligt Financial Times. Superyachten är så pass stor att en ny kategori av transport har skapats – yachtfartyget. 

Projektet kostar omkring 500 miljoner euro och drivs av amerikanen Carl Le Souef som dessutom driver den hållbara tech-gruppen Somnio Global. Yachten är designad av London-baserade Winch Design och svenska Tillberg Design of Sweden.

”Unik livsstill till sjöss”

Lägenheterna är utspridda på sex däck och är alla anpassningsbara för att tillfredsställa varje kunds unika behov. Man kan till exempel välja att få ett eget kök, gym, bibliotek och walk-in-closet. Samtliga ägare kommer bland annat att få tillgång till en spektakulär vinkällare, flera restauranger, spa och sjukvård i världsklass, enligt Daily Mail.

“Ägare kommer att dela en unik livsstil till sjöss med en handplockad besättning, en global resväg med oändliga möjligheter, noggrant utvalda destinationer och upplevelser som bara passar den här typen av superyacht”, säger Somnios delägare Erik Bredhe.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om världens största yacht på Somnios hemsida.     

Läs mer: Superyachterna som du aldrig sett dom