Skulle du vilja bo som en kunglighet? Då ska du spana in den här fantastiska villan i Schweizerstil från tidigt 1900-tal. Det är inte vilken villa som helst utan Loviseberg i Ulriksdals slottspark, som nu är till salu.

Enligt Svensk Damtidning är det nära vänner till Kungaparet som nu vill gå vidare efter många år på Ulriksdal.

På Ulriksdals Slott bodde en gång i tiden Kronprins Karl och hans hustru Lovisa sommartid. Sociala som de var, lät de skänka ett antal tomter till ett antal bekanta då de ville ha sina nära vänner omkring sig. På en av tomterna byggdes då Loviseberg, eller ”Corps de Logis” 1863.

 

Loivseberg till salu, vatten
På Ulriksdals Slott bodde en gång i tiden Kronprins Karl och hans hustru Lovisa sommartid. (Foto: Skeppsholmen Sotheby’s international realty)

Huset är 394 kvadratmeter stort fördelat på 12 rum och kök. Stora ytor och flera rum för umgänge och fest finns på entréplan. Här finns salonger, kabinett och en matsal för många gäster med serveringsrum intill.  På övre plan finns fem till sex sovrum, dressingroom och två badrum.

Loviseberg
Loviseberg är med andra ett riktigt ståndsmässigt boende i en kunglig miljö. (Foto: Skeppsholmen Sotheby’s international realty)

Loviseberg är med andra ett riktigt ståndsmässigt boende i en kunglig miljö! För att flytta hit krävs dock en ordentlig slant, då utgångspriset är satt till 59 miljoner kronor. Men då ingår också ett stall med tre boxar, garage och gästlägenhet samt tillgång till båtplats vid gemensam/delad brygga.

ANNONS
ANNONS
Båtplats, brygga
För dryga 59 miljoner får du ett stall med tre boxar, garage och gästlägenhet samt tillgång till båtplats vid gemensam/delad brygga. (Foto: Skeppsholmen Sotheby’s international realty)
Salong
Här finns salonger, kabinett och en matsal för många gäster med serveringsrum intill. (Foto: Skeppsholmen Sotheby’s international realty)
Huvudbyggnad
Villan är i Schweizerstil från tidigt 1900-tal. (Foto: Skeppsholmen Sotheby’s international realty)

Läs mer: Fritidshus på Sandhamns bästa läge [Dagens PS]