Dagens PS

Tag Heuer firar Porsche 911 med ny klocka

911
TAG Heuer och Porsche lanserar en ny klocka i begränsad upplaga för att fira den ikoniska 911 Carrera RS 2.7 (Foto: TAG Heuer).
Annika Menckel
Annika Menckel
Uppdaterad: 12 okt. 2022Publicerad: 12 okt. 2022

Den anrika tillverkaren av lyxiga sportklockor, TAG Heuer har sedan 2021 samarbetat med sportbilstillverkaren Porsche. Nu lanserar de tillsammans två nya klockmodeller för att fira den ikoniska sportbilen Porsche 911 Carrera RS 2.7, som i år fyller 50 år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Få varumärken i världen är så tätt förknippade med innovation, precision och prestanda inom motorsporten som premiumbiltillverkaren Porsche och den schweiziska klocktillverkaren TAG Heuer. Båda företagen har en lång och unik historia inom racing med traditioner som är färgade av framgång.

Ända sedan 1860, när Edouard Heuer började utveckla sina första kronometrar och stoppur, har TAG Heuer förknippats med sport. 

Edouards barnbarns barn, Jack Heuer lanserade senare på 1960-talet modellen Carerra, Monaco och Autovia, alla tre modeller som hämtade inspiration från racingvärlden. Under samma period var Jo Siffert ambassadör för varumärket, och blev den första föraren att sponsras av en schweizisk klocktillverkare.

911

TAG Heuer klockor var redan från starten populära bland sportutövare (Foto: TAG Heuer).

Lång och unik historia

2021 när de två företagen inledde sitt samarbete, lanserade man två nya klockmodeller som lyfte Porsche och TAG Heuers framgångsrika och gemensamma historia.

Både TAG Heuers klocka Carrera, samt Porsches 911 Carrera, döptes nämligen efter loppet Carrera Panamericana i Mexico.

Nu tar man samarbetet till nya höjder och släpper två nya klockmodeller för att fira Porsches ikoniska bil, Carrera 911 RS 2.7.

ANNONS

Porsche lanserade Carrera 911 under 1972. Tanken var att tillverka en tävlingsversion av den populära 911:an, där RS står för rennsport på tyska, vilket är som banracing på svenska.

Förutom den större motorn, hade bilen gjorts cirka 100 kilo lättare, genom att man tog bort mycket av komfortutrustningen och använde tunnare karosspaneler. Bilen utmärkte sig, förutom med stora dekaler med texten ”Carrera”, av spoilers fram och bak.

Carrera

Porsche 911 Carrera RS 2.7 då det begav sig för 50 år sedan (Foto: Porsche).

ANNONS

Senaste nytt

Välj mellan stål eller guld

Den nya klockan hämtar givetvis sin inspiration från Carrera 911 RS och tillverkas i stål eller i roséguld, men släpps enbart i 500 respektive 250 exemplar.

Stålversionen har samma vita och blå estetik, som en av de mest populära RS-varianterna. Urtavlan är vit med rodiumpläterade index och visare och erbjuder en vit opalinurtavla med rodiumpläterade index och visare. 

Versionen i guld kommer i stället i en röd färg, kallad “Guards Red”. Här är armbandet i stål utbytt mot ett rött armband i exklusivt skinn.

Båda modellerna kan fås med ett natoband för att göra klockan extra sportig.

ANNONS
911

TAG Heuer x Porsche Carrera i stål (Foto: TAG Heuer).

Carrera

Den lyxigare versionen är gjord i roséguld och har ett armband i exklusivt skinn i rött (Foto: TAG Heuer).

Carrera

Det gäller att snabba på för den som vill lägga vantarna på en av de exklusiva klockorna. (Foto: TAG Heuer).

Den här typen av begränsade upplagor tenderar att snabbt ta slut. Men det är trots allt möjligt för vem som helst att köpa sig någon av modellerna online, eller i någon av TAG Heuers butiker.

Och för den som inte har råd med en Porsche är kan den här unika klocka vara ett mer ekonomiskt alternativ.

Läs mer och spana in Porsche X Carrera här.

Läs även: Ras för lyxklockor, Rolex undantagen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS