Dagens PS

Unik Rolex under klubban – för första gången

Rolex
En aldrig tidigare skådad klocka från Rolex går nu på auktion (Foto: Phillips).
Annika Menckel
Annika Menckel
Uppdaterad: 28 sep. 2023Publicerad: 28 sep. 2023

En lyxklocka från Rolex är det många som drömmer om att fästa runt handleden. Att bära en eftertraktad och unik modell är desto svårare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I november är det dags för auktionshuset Phillips stora klockauktion i samarbete med Bacs and Russo, men redan nu kan du faktiskt lägga ett bud. Katalogen innehåller en rad sällsynta klockor från 1900- och 2000-talen, skriver Robb Report.

Ett kurerat urval av dessa horologiska skatter kommer att ge sig ut på en global turné. Startskottet går i New York för att därefter inta Hong Kong, Riyadh, London och Singapore.

Förhandsvisningen öppnar i Genève den 1 november på Hotel La Reserve där också liveauktionen kommer att ske den 3 och 4 november.

Sällsynta ur från Patek Philippe

Från Patek Philippe finns flera kronografer med evighetskalender ref. 2499, och en anmärkningsvärd kronograf i rostfritt stål, ref. 463 med breguetsiffror.

Rolex
Flera sällsynta ur från Patek Philippe auktioneras ut i Genève (Foto: Phillips).

Den mest exeptionella klockan från varumärket är dock en av de mest sällsynta sportklockorna som urmakaren någonsin producerat – en Nautilus ref. 3700 i platina.

Rolex
En Nautilus ref. 3700 i platina från Patek Philippe är en av auktionens höjdpunkter (Foto: Phillips).

Det är inte bara ett av tre kända exemplar utan det första utan diamantindex eller bezel. Det sällsynta urverket förväntas inbringa mellan 4 till 8 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Frifräsare under klubban

Under klubban går även ett antal klockor från oberoende tillverkare som F.P Journe, Philippe Dufour, Kari Voutilainen och Roger Smith, samt den legendariske George Daniels.

Rolex
Klockan från George Daniels tillverkades enbart i fyra exemplar (Foto: Phillips).

Från den sistnämnde auktioneras modellen Anniversary No 1 ut. Klockan i platina är en av endast fyra som någonsin skapats och representerar ett stycke horologisk historia.

Unik Rolex

Som alltid finns flera klockor från Rolex att välja emellan, till exempel en Cosmograph Daytina Khanjar ref. 6265 i 18 karats guld eller en Submariner ref. 6200.

Rolex
Referens 6062 är en av de mes sällsynta modellerna i Rolex historiska arv (Foto: Phillips).

Den absoluta juvelen i årets upplaga av auktionen är alla gånger Ref. 6062 i rostfritt stål.

Den unika lyxklockan är inte bara en av de mest sällsynta och eftertraktade referenserna i Rolex historiska arv, den har också en anmärkningsvärd komplexite och innehåller en komplett kalendermekanism.

Den sällsynta klockan från Rolex, som aldrig tidigare synts på auktion, förväntas inbringa mellan 10 och 20 miljoner kronor.

Vill du läsa mer om klockor? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Watch out – unika lyxklockor under klubban (Dagens PS)

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS