Dagens PS

Sällsynta Nike-sneakers släpps på auktion

Nike
Pharrell Williams släpper tre par Supreme x Nike SB Dunk High på auktion. (Foto: Joopiter)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 28 sep. 2023Publicerad: 29 sep. 2023

Artisten Pharrell Williams har gjort sig känd inom sneakers-världen genom olika samarbeten, och nu är det dags igen. Denna gång är det Williams digitala auktionshus som släpper tre par av de sällsynta Supreme x Nike SB Dunk High prototypsneakers som tillverkades för 20 år sedan och som hade försvunnit, fram tills nu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nike-prototyper tillverkas ofta enbart som halvpar, vilket gör att de kompletta paren är extremt sällsynta. Det gör att prislappen för de tre paren Supreme x Nike SB Dunk High förväntas dra iväg ordentligt och hamna på upp emot motsvarande en halv miljon kronor, berättar Robb Report.

Nike-sneakers hamnar på auktion

Det är Pharrell Williams digitala auktionshus Joopiter som har lagt ut paren som i skrivande stund ligger på sammanlagt runt 250 000 kronor.

Pharrell Williams som gärna själv experimenterar med mode startade Joopiter för runt ett år sedan och har haft många exklusiva auktioner sedan dess.

Williams senaste fynd är ögongodis även för den mest kräsna skofantasten, där samtliga tre par i rött, orange, och blått blandat med vitt, bland annat består av delar av krokodilskinn och många guldfärgade Nike-loggor.

En skosamlare som vill komma över samtliga tre par för antagligen hosta upp runt en halv miljon kronor. (Foto: Joopiter)

Läs även:

Nike stukat efter kursslakt på börsen – Dagens PS

Stjärnans Nike Air Jordan värderas till 3 miljoner – Dagens PS

Nike i trubbel – sneakers-bubblan spricker – Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS