Dagens PS

Kinberg Batra om nya rollen - "Väldig kontrast"

Anna Kinberg Batra
"Det var en väldig kontrast och det var väldigt roligt", säger Anna Kinberg Batra till Jesper Börjesson om sin roll som styrelseordförande på Soltech.
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 28 aug. 2020Publicerad: 28 aug. 2020

Förra moderatledaren Anna Kinberg Batra tog i juni över som styrelseordförande för solelbolaget Soltech Energy. Till tv-profilen Jesper Börjesson berättar hon att nya rollen skiljer sig betydligt från jobbet som partiledare. “Det är väldigt konfliktfyllt och ganska negativt”, säger hon om politiken. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Soltech Energy, som Anna Kinberg Batra numera är styrelseordförande för, levererar solceller till bostadshus. Till teknikkonsultbolaget Rejlers utbildningschef Jesper Börjesson säger hon att näringslivet skiljer sig mycket från politiken. Bland annat kritiserar hon tonläget online gentemot politiker.

“I politiken, särskilt de senaste åren, när de varit så dystert klimat och de sociala medierna har exploderat och allting, så är det ju en vanlig dag tusentals människor som är jättearga på en. Och så söker man konflikt och grälar rätt mycket. Väldigt konfliktfyllt och ganska negativt”, säger hon.

Solcellsbranschen beskriver hon som en “tillväxtbransch”, vilket skapar ett positivt arbetsklimat.

“Det betyder att när det kommer en konkurrent som har en bra idé, då är alla för det och tycker ‘vad kul, kan vi göra det här tillsammans?'”, säger hon.

“Det var en väldig kontrast och det var väldigt roligt”, konstaterar hon vidare.

“Prestation är ju inte hela livet”

Hon berättar även om sitt avslut som partiledare för moderaterna, vilket hon beskriver som “första gången hon fick sparken”.

“Det var en ny upplevelse. Att få det till allmän beskådan gjorde det inte lättare. Men börjat om har jag gjort förut, och då har det hänt något annat bra”, säger hon.

ANNONS

Jesper Börjesson tar upp att hon i sin bok Inifrån beskriver att hon alltid haft en känsla av att inte passa in. Det tog länge innan hennes prestationsångest släppte, säger hon.

“Prestation är ju inte hela livet. Det har jag förstått sedan några år tillbaka i alla fall, men kanske inte innan 30”.

Se hela intervjun här.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS