Netflix nya film ”Don’ Look Up” ser ut att bli julens stora film I år. Det är inte enbart för att den premiärvisas på Netflix på självaste julafton eller har en stjärnspäckad rollista.

ANNONS

Netflix trailer för den nya filmen ”Don’t Look Up” släpptes i dagarna. Det är en försmak av en film som nog kommer att gå hem i hos de flesta, både i soffan och på bio. I rollerna får vi se stjärnor som Jennifer Lawrence, Leonardo Dicaprio, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Timotheé Chalamet, Ron Perlman och Tyler Perry– och många fler.

Don't Look Up
Leonardo Dicaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill och Meryl Streep. Foto: Netflix

Filmen handlar om två astronomer Kate Dibiasky (Lawrence) och Dr. Randall Mindy (Dicaprio) som upptäcker att en komet är på väg mot jorden. Kometen kommer med all säkerhet spränga hela jorden i småbitar, och det blir en kamp mot klockan för att få människorna på jorden att förstå allvaret. Läser man det så där bara rakt upp och ned låter det som det är något vi sett förut.

Men i Adam McKays regi blir det, om filmen håller vad trailern lovar, något helt annat. ”Don’t Look Up” visar  nämligen alla tecken på att vara en välskriven, väldigt rolig och svart skruvad komedi.

film
Meryl Streep spelar USAs president i filmen. Foto; Netflix

Meryl Streep som president

Dibiasky och Mindy inleder en desperat PR-turné och kämpar förgäves för att deras budskap ska höras genom bruset. Ingen bryr sig helt enkelt om att jorden, och alla dess invånare, om sex månader inte kommer att finnas kvar.

Det gör inte heller presidenten Jane Orlean (Streep) eller hennes idiotiske stabschef och tillika son Jason Orlean (Hill). Lawrence och Di Caprio blir även hånade på bästa sändningstid av nyhetsankaret Brie (Blanchett). Hur svårt kan det egentligen vara att få människor insnöade på sociala medier att bara titta upp? Svårt visar det sig.

Adam McKay ligger bakom succéer som The Big Short och Anchorman. Förvisso är varken en stjärnspäckad rollista eller en känd regissör någon garanti för en bra film, men trailern och det lilla vi hinner se av stjärnornas prestationer tyder på att Don’t Look Up blir julens film i år.

”Don’t Look Up” släpps på bio den 10 december och på Netflix på julafton.

film
Meryl Streep och Leonardo Dicaprio. Foto: Netflix

 

ANNONS
ANNONS

Läs mer om filmen här

Spotify blir serie [Dagens PS]