Vad läser du från hängmattan i sommar? När den amerikanska banken JP Morgan sammanställer sin topplista över de hetaste böckerna just nu lyckas man täcka såväl NFT och grekiska myter som ledarskap och svart identitet, skriver Business Insider. 

ANNONS

Inför varje sommar låter den amerikanska banken JP Morgan kundrådgivare världen över sammanställa en läslista över sina favoritböcker. I år är det tio böcker som sträcker sig över teman som klimatförändringar och grekisk mytologi till det trendande fenomenet NFT:s och svart identitet.

Bakom böckerna står författare verksamma inom ekonomi, forskning, juridik och journalistik. Det ger en läslista som enligt JP Morgan själva har som avsikt att belysa ”grundläggande mänskliga principer som mod, kreativitet och nyfikenhet”, skriver Business Insider. Här kan du ta del av sommaren 10 mest läsvärda böcker.

JP Morgan listar sommarens tio bästa böcker

 

1. CEO Excellence: The Six Mindsets That Distinguish the Best Leaders from the Rest Carolyn Dewar, Scott Keller och Vikram Malhotra.

Ledarskap är en konst som förpliktigar. I boken ”CEO Excellence” undersöker de tre författarna Carolyn Dewar, Scott Keller och Vikram Malhotra hur några av världens mest kända företagstoppar på bolag som Netflix och Sony leder sina företag. Tänkvärd läsning som bygger på ett digert förarbete i form av intervjuer och forskning.

2. Race for Tomorrow: Survival, Innovation and Profit on the Front Lines of the Climate CrisisSimon Mundy.

ANNONS
ANNONS

Hur står det egentligen till med klimatet? Financial Times reporter Simon Mundy beslöt sig för att ge sin sida av saken, vilket resulterade i en intresseväckande rapport baserad på intervjuer från tjugosex länder och sex kontinenter.

3. Being Present: Commanding Attention at Work and at Homeby Managing Your Social Presence – Jeanine W. Turner.

Känner du dig bortkopplad från verkligheten? I sin bok ”Being Present” delar professor Jeanine W. Turner sina bästa strategier kring hur du förenar närvaro med kommunikation i en värld där vi är ständigt uppkopplade.

4. The Comprehensive Guide to NFTs, Digital Artwork, Blockchain Technology – Marc Beckman.

Alla som ännu inte lyckats klura ut vad NFT egentligen går ut på kommer äntligen att få det förklarat för sig i Marc Beckmans guide över fenomenet. En tydlig sammanställning av en komplex fråga i den digitala världen.

5. The Power of Regret: How Looking Backward Moves Us Forward – Daniel H. Pink.

ANNONS
ANNONS

Kan du föreställa dig ett liv utan ånger? I The Power of Regret” funderar författaren Daniel H. Pink på om ånger tvärtom skulle kunna främja vårt välmående och beslutsfattande.

JP Morgan
En av sommarens bästa böcker är enligt JP Morgan fotoboken ”As we rise”. (Bild: Aperture)

6. Fixed: How to Perfect the Fine Art of Problem Solving Amy E. Herman.

Dagens Ps har tidigare skrivit om juristen och konsthistorikern Amy E. Herman som menar att man genom att studera konst kan öva upp sin analytiska förmåga. Nu har du chansen att lära dig hur!

7. Hayao MiyazakiAcademy Museum of Motion Pictures.

Hayao Miyazaki är en illustrerad bok som hyllar den japanska filmskaparen med samma namn. En bok utgiven av Academy Museum of Motion Pictures där du kan följa konstnärens animerade verk och ta del av hans kreativa process.

8. As We Rise: Photography from the Black Atlantic – Teju Cole.

”As We Rise” är en hyllning till svart identitet som bygger på verk av svarta konstnärer från hela världen. Det är också en bok som vill lyfta glädje och tillhörighet snarare än isolering och utanförskap, enligt författaren Teju Cole själv.

ANNONS
ANNONS

9. Between the Mountain and the Sky: A Mother’s Story of Love, Loss, Healing, and Hope – Maggie Doyne.

I ”Between the Mountain and the Sky” får du som läsare följa författaren Maggie Doyne i hennes strävan att öppna ett barnhem i Nepal.  En gripande bok om att förändra både sitt eget och många andras liv.

10. Greek Myths Gustav Schwab.

Grekiska myter är en källa till ständig fascination som aldrig tycks gå ur tiden. I den tyske författaren Gustav Schwabs antologi Greek Myths får du som läsare möjligheten att än en gång fördjupa dig i dessa klassiska berättelser vars teman tycks lika aktuella i dag som då.

Läs även: Solligan 2022 – Sommarens soligaste platser [Dagens PS]