Storbritanniens legendariske premiärminister Winston Churchill är världsberömd för sin rappa tunga och sin alkoholkonsumtion. Han var också en mästare på förolämningar.

annons
annons

Många av Winston Churchills kommentarer hade säkerligen tvingat dagens politiker att göra en pudel. Men i en omröstning i the Independent har Winson Churchill korats som mästaren när det kommer till förolämpningar.

Den bästa förolämpningen av alla tog plats i samband med att Winston Churchill klev upp i talarstolen i det brittiska parlamentet märkbart berusad och efteråt fick skarp kritik för att ha varit ”motbjudande full” (”disgustingly drunk”).

”Kära du, du är ful, du är till och med motbjudande ful. I morgon kommer jag att vara nykter men du är fortfarande motbjudande ful”, svarade Winston Churchill.

”My dear, you are ugly, and what’s more, you are disgustingly ugly. But tomorrow I shall be sober and you will still be disgustingly ugly”, lyder originalcitatet.

Det råder delade meningar om kommentaren gällde den socialistiska parlamentsledamoten Bessie Draddock eller Lady Astor, den första kvinnliga parlamentsledamoten.

Att Winston Churchill var generös med sina förolämpningar råder det dock ingen tvekan om.

En bit längre ner på topplistan finns även när Winston Churchill fick ett samtal från Storbritanniens Lord Privy Seal samtidigt som han uträttade sina behov.

ANNONS
ANNONS

”Säg åt honom att jag bara kan ta hand om en skit åt gången”, löd premiärministerns svar.

“Tell him I can only deal with one s**t at a time”, lyder förolämpningen på engelska.