Squid Game är det tredje mest populära sökordet på Partykungens sajt inför Halloween. Företaget säljer ut alla dräkter de lyckas komma över från Kina. 

ANNONS

”Hade vi fått fatt i fler dräkter hade vi kunnat sälja ännu mer, men det finns inte tillräckligt många. I normala fall försöker vi skicka allt med sjöfrakt och tåg men i det här fallet har flyg varit det enda sättet att få fram produkterna”, säger Joel Svensson till Breakit.

Han förklarar att Partykungen hade kunnat sälja mer av Squid Game-dräkterna, men att det inte finns så många tillgängliga. De som skickas åker med flyg till Sverige.

Eftersom så många företag – inom allt från industri till handel – vill börja skeppa varor igen har fraktpriserna rusat med runt 1000 procent. Bland handlarna är det huggsexa för att få beställa hem halloweendräkter.

Joel Svensson berättar att Partykungen tidigare betalade 2000 dollar för att fylla och skeppa en fraktcontainer – nu är priset 20.000 dollar, eller nästan 170 000 svenska kronor .

“Vi märker av det väldigt mycket. Några av våra leverantörer har haft väldigt svårt att få fram produkter. I andra fall vet jag att det ligger produkter och väntar i en container i hamnen i Kina”, säger Joel Svensson.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Netflix krossar förväntningarna vid rapport
Nästa Squid Game-succé kan vara svensk