Ett fritidshus behöver inte kosta skjortan!  Exempelvis räcker en och en halv miljon kronor för att bo som en disponent i en riktig Patriciervilla belägen i norra Skåne.

Patriciervilla i Skåne Foto:Smålands fastighetsbyrå:
Villan ligger högt på en kulle
Foto: Smålands Fastighetsbyrå

Den här villan ligger högt upp på en kulle och har en tillhörande parkliknande trädgård. Mäklaren beskriver fastigheten som ett litet sagoslott och helt unikt då det mer eller mindre inte är något gjort sedan villan uppfördes 1909.

Patriciervilla i Skåne
Villan har en parkliknande trädgård
Foto: Smålands Fastighetsbyrå

Den 166 kvadratmeter stora villan i tre plan består av fem rum och kök. Vinden är inte inredd men går utmärkt att göra om till ytterligare rum. I källaren finns gott om utrymme för förvaring, matkällare, pannrum och ”bykstuga”.

Patriciervilla i Skåne
Vacker trappa med snidade räcken
Foto: Smålands Fastighetsbyrå

Entreé plan rymmer en stor hall med öppen spis och väggmålningar, kök och salong. Från hallen leder en trappa med snidade räcken till de övre planen. Köket är i original och är inrett med en stor AGA spis. Den stora salongen med plats för flera sittgrupper har stora fönster och burspråk.

Patriciervilla Skåne
Stor salong med plats för många
Foto: Smålands Fastighetsbyrå

Övre plan rymmer en stor hall, två sovrum med platsbyggd förvaring samt två rum för förvaring. Här finns även ett badrum med schackrutigt golv och det mesta av inredningen i original. Det är från badrummet du tar dig upp till vinden.

Patriciervilla i Skåne
Badrum med schackrutigt golv och näst intill i original
Foto: Smålands Fastighetsbyrå

Villan har stort potential i eftersom så lite är omgjort. Självklart finns det plats för gäster i uthuset på tomten. Det är alltid skönt med gäster lite på avstånd om umgänget blir alltför intensivt. Gästerna får dock hålla till godo med utedass!

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Drömläge i Bohuslän [Dagens PS]