Han har burit Iris van Herpen på Met-galan och kammat hår åt kungligheter. Nu kliver Fredrik Robertsson in i en ny roll som ambassadör för restaurangen Bonnie’s på Bank Hotel i Stockholm. Dagens PS möter Sveriges mest flamboyanta estet i ett samtal om Piggy Bank-desserten, sin drömresa till Botswana – och varför man aldrig ska underskatta en välplanerad staycation.
Fredrik Robertsson: ”Jag vill att Bonnie’s ska kännas som ett couture-skräddat vardagsrum”


Mest läst i kategorin
Vad innebär ditt nya uppdrag som ambassadör för Bonnie’s?
”Det innebär att jag kommer hänga där ännu mer, om så möjligt. Bonnie’s är min favvoplats i Stockholm så det känns väldigt roligt att få arbeta med Bank och Stureplansgruppen och arrangera lite roliga middagar och specialare.”

Varför valde du att arbeta med Stureplansgruppen som äger Bonnie’s på Bank Hotel?
”Bonnie’s har varit min favvoplats sedan de öppnade. Jag älskar Bank dessutom, och bor ibland där när man vill ha lite staycation. Så det kändes helt naturligt att tacka ja.”
Du ska lyfta Bonnie’s position ytterligare som en plats där mat, estetik och kreativitet möts i en unik miljö. Vad innebär detta konkret?
”Jag kommer främst att bjuda in till lite roliga events och middagar, men även kika på några egenkomponerade saker på menyn samt lyfta mångfald lite mer. Till exempel kommer jag göra min version av deras klassiska Piggy Bank-dessert där delar av vinsten doneras till Regnbågsfonden som arbetar med HBTQ+ frågor.”
Hur ofta kommer du att vara i matsalen och hänga med oss gäster?
”Så ofta jag kan. Det kommer att variera lite. Men jag ska till exempel dit i helgen och även på måndag, haha. Så man kommer se mig där rätt ofta. Med nöje.”
Vad händer med ditt andra uppdrag som kreativ chef på Björn Axén?
”Att arbeta med Bonnie’s är inte ett heltidsuppdrag, och det är inte heller min roll på Björn Axén utan där är jag vid behov, när vi gör större kampanjer eller ska ta fram nytt material. Det sker inte dagligen. Dessutom är jag sjukt effektiv så två–tre jobb parallellt är inga problem för mig.”
Läs även: Detta skiljer “äkta” italiensk mat från den i Little Italy i New York
Du är världsberömd som en av världens få manliga haute couture-samlare. Hur går detta ihop med ditt nya uppdrag?
”Det vet jag inte om det gör, haha. Men mode är ett stort intresse för mig och att få klä upp sig och gå ut och käka på en plats där man känner sig välkommen, uppskattad och trygg är inte alltid en självklarhet för någon som mig. Så på det sättet hänger det verkligen ihop.”

Fredrik Robertssons Perfect Weekend
Namn: Fredrik Robertsson
Titel: CD på Björn Axén och ambassadör för Bonnie’s
Familj: Sambo med Johan Hellström
Bor: Stockholm
Senaste resa: Paris
Favoritrestaurang i Stockholm efter Bonnie’s: Vina på Sofiagatan 1
Favoritreseapp: Är ingen app-person, förutom Instagram
Min drömresa: Botswana
Detta vet vi inte om dig: Fortsätter att behålla det hemligt
Tre saker som ger mig en perfekt helg:
- En riktigt god middag i en vacker miljö
- Att få klä upp mig
- Sovmorgon utan alarm

Faktaruta: Bonnie’s & Bank Hotel
📍 Plats: Arsenalsgatan 6, Stockholm, i hjärtat av Östermalm
🏨 Bank Hotel: Ett femstjärnigt boutiquehotell som öppnade 2018 i en före detta bankbyggnad från 1910. Byggnaden ritades av arkitekten Thor Thorén som en modern tolkning av ett renässanspalats.
🍽️ Bonnie’s: Hotellets signaturrestaurang, belägen i den gamla bankhallen med sex meter i takhöjd och ett glastak som släpper in naturligt ljus.
🕰️ Öppettider: Frukost mån–fre 07.00–10.00, lör–sön 07.30–11.00. Brunch lör–sön 11.30–15.30.
🍽️ Meny: Bonnie’s erbjuder en internationell tolkning av det franska köket med moderna influenser.
🎨 Design: Restaurangen kombinerar historiska detaljer från bankens tid med samtida inredning – sammetsklädda möbler och eleganta ljuskronor.
Läs även: Tuff konkurrens i det ständigt växande lyxsegmentet inom resor

Viggo Cavling har skrivit om det goda livet sedan tidigt 90-talet. Först i den egna konsttidningen Beckerell, sedan följde Nöjesguiden, Dagens Nyheter, Resume, Svenska Dagbladet, Travel News och RES, bland annat. Allt enligt devisen gör man mycket får man mycket gjort. Gör man lite händer ingenting.

Viggo Cavling har skrivit om det goda livet sedan tidigt 90-talet. Först i den egna konsttidningen Beckerell, sedan följde Nöjesguiden, Dagens Nyheter, Resume, Svenska Dagbladet, Travel News och RES, bland annat. Allt enligt devisen gör man mycket får man mycket gjort. Gör man lite händer ingenting.