Frank Gehry började med att rita en fisk. Utan målbild och utan några motiv. När han uppmärksammade det vackra i konturen, rörelsemomentet från klassiska skulpturer och indiska konstverk, slogs han av förtjusning. Vattenkokaren Pito var född.

ANNONS

Hans verk har uppmärksammats av en hel värld. Byggnader, inredning och hushållsprodukter. Byggnader signerat Frank Gehry finns förevigade i både USA, Japan och Europa. 1989 erhöll han Pritskers arkitekturpris och tre år senare Wolf Prize in Art. 1986 etablerade Walker Art Center en utställning till hans ära- The Architectur of Frank O. Gehry – som har turnerat genom så gott som varenda museum i hela USA.

Alessi är ett av Italiens mest ansedda varumärke och har samarbetat med flera av världens mest omtalade formgivare – däribland nämnde Frank Gehry. Alberto Alessi är tredje generationens Alessi och nuvarande VD i företaget. Han är tydlig med vad de står och stolt över vad de har lyckats bygga upp; ett nav av känslor, minnen och överraskningar i äkta italienska hantverk.

Alberto Alessi, italiensk designer
Vattenkokaren Pito togs fram i ett samarbete mellan Frank Gehry och den italienska designjätten Alessi. Här syns Alessis nuvarande ägare, Alberto Alessi (Foto: TT)

“Ett äkta designarbete måste beröra människor, förmedla känslor, föra tillbaka minnen, överraska, och gå emot …”

Alberto Alessi

Pito är tillverkad i rostfritt och speglat stål och har kompletterats med en karaktäristisk visselpipa och ett handtag i finpolerat mahogny. Den italienska vattenkokaren speglar Alessis tidlösa lyxvarumärke och Frank Gehrys förmåga att se skönhet i det enklaste av ting.

ANNONS
ANNONS

Alessi har gjort sig omtalade för att ta den handgjorda exklusiva italienska konsten och sätta den i massproduktion med hjälp av ett sofistikerat maskineri. De förenar konst och industri på ett lika unikt som elegant sätt, och ofta talas det om Alessi som en “drömfabrik”.

PS STORE – Alberto Alessi

Alessi