Den unika möjligheten att bo i ett kapell från 1919 har lockat till allra flest klick på Hemnet den här veckan. Här låter vi dig ta del av veckans klickraket och drömma dig bort till älvdalen i Kungälv. 

ANNONS

Det är lätt att överanvända superlativ när man skriver om bostäder. Norrmannebo Kapell, förtjänar dock inget mindre, vilket antalet klick på Hemnet får antas utgöra ett bevis på.

För vem skulle inte vilja spendera sina dagar i en så här spektakulär miljö och samtidigt göra ett kulturhistoriskt avtryck? Dagens PS ställer sig i alla fall gladeligen i kö.

Kapell
Inramad av älvdalen och grönska utgör Norrmannebo en ståtlig syn. (Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling)
Kapell
Vem vill inte njuta av ett stycke kulturhistoria? (Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling)

Änglamålningar och putsade valv

Det var under 2014 som Norrmannebo Kapell förvandlades till den privatbostad den är i dag. Byggd 1919 och inramad av älvdalen är det en byggnad som är svår att släppa med blicken, med en interiör som slår det mesta.

Vad annat kan sägas om den imponerande takhöjden och inslag som änglamålningar och putsade valv?

En stor del av charmen med Norrmannebo Kapell består också i att man tagit tillvara de spatiösa ytorna. Där det gamla altaret en gång stod hittar du numera köket, medan den stora salen blivit till ett ombonat allrum med kamin.

ANNONS
ANNONS

Uppe på läktarna som en gång rymde kyrkans orgel, njuter du istället av två härliga sovrum och badrum i marmor.

Kapell
Rofylld natur utanför kapellets fönster. (Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling)
Kapell
Generöst allrum med öppen planlösning och unika detaljer. (Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling)
Kapell
Högt i tak nog? (Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling)

Egen kyrkklocka

En lika imponerande som udda detalj är förstås också den gamla kyrkklockan som nås från ett av sovrummen via klädkammaren. Det kan vi lova dig att ingen av dina grannar kommer kunna toppa. Något som mäklaren Matilda Lindström på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan skriva på.

”Det är häftigt att kyrkklockan finns kvar. Tänk att du själv kan ringa in det nya året på nyårsafton”, säger hon till Hemnet.

Hon påpekar också att intresset för kapellet varit väldigt stort och menar att den här typen av påkostade objekt är ytterst sällsynta på bostadsmarknaden.

”Du får en fantastisk bostad som aldrig hade gått att uppföra med den budget man har som privatperson. Det är en över 100 år gammal byggnad med otrolig kvalité i sin byggnation”, säger Lindström till Hemnet.

ANNONS
ANNONS

Redo för ett liv i kapell? Läs gärna mer om Veckans klickraket här!

Läs även: Dyraste villorna på Hemnet just nu [Dagens PS]

Läs även: Låt dig förföras vid Långsjön [Dagens PS]