Spektakulära kändishem har en särskild plats i Dagens PS hjärta. Här är ett hem i Los Angeles som hyst inte mindre än två Hollywood-ikoner, skriver Robb Report. 

ANNONS

På Capri Drive i exklusiva Pacific Palisades i LA ligger villan som en gång tillhörde den idag bortgångne manusförfattaren och tv-producenten Steven Bochco. Bakom det ståtliga godset står den välrenommerade arkitekten Paul Williams, som med Bochcos forna ägor tycks ha överträffat sig själv.

Här på en vidsträckt och frodig tomt på närmare 1,4 tunnland samsas pool, spa, tennisbana, ett pensionat och en utsökt huvudbyggnad som rymmer såväl bibliotek, vardagsrum, biorum och gästflygel som en omfattande vinkällare. Det senare en våt dröm för vilken vinsamlare som helst.

kändishem
Den vidsträckta tomten består av närmre 1,4 tunnland. (Bild: Compass)

Legendarisk tungviktare

Så har också egendomen från 1937 nyligen renoverats till toppskick i väntan på den ägare som i dag kan bjuda 35 miljoner dollar, motsvarande 350 miljoner kronor, eller mer. Ett rimligt pris för ett före detta kändishem som faktiskt har allt, enligt den amerikanska mäklarfirman Compass. 

För att strö ytterligare stjärnskimmer över hemmets fyra väggar kan Robb Report avslöja att egendomen även hyst mannen, myten och legenden Sylvester Stallone. Skådespelaren som aldrig åldras och gav både tungviktaren Rocky Balboa och fläskläppen ett ansikte.

kändishem
Luftigt och ljust med imponerande takhöjd. (Bild: Compass)
kändishem
Ett av flera spatiösa sovrum som det anstår en kändis. (Bild: Compass)

Episka 80-talsserier

Steven Steven Bochco står i sin tur bakom succéserier som ”Lagens Änglar” och ”Spanarna på Hill Street”. Du som kan ditt glada åttiotal minns säkerligen också frasen: ”hey be careful out there”. Mer episkt än så blir det inte.

Att huset haft celebra ägare råder det således inget tvivel om. Inte heller att den totala boytan på omkring 11 000 kvadratmeter har god potential när det kommer till representation av det tjusigare slaget.

kändishem
Sober matsal med öppen spis. (Bild: Compass)
kändishem
Ett riktigt kockkök för stora och små kalas. (Bild: Compass)
kändis
Och den lilla vinkällaren. (Bild: Compass)
kändishem
Mörkret sänker sig över ägorna. (Bild: Compass)
kändishem
Egen tennisbana när bollsinnet behöver sitt. (Bild: Compass)

Vill du veta mer om egendomen Pacific Palisades? Besök mäklaren och njut av fler bilder här!

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ben Affleck säljer sitt hus i Los Angeles – vill ha 300 miljoner [Dagens PS]

Läs även: Lev lyxliv på franska rivieran som Pablo Picasso [Dagens PS]