Steven Seagal är skådespelaren och kampsportaren som inte duckar för en fight och sätter säkerheten först. Nu säljer den forne actionhjälten sin fortliknande herrgård med skottsäkert glas för 36 miljoner kronor, skriver Robb Report.

ANNONS

Året var 1988 då actionskådisen Steven Seagal gjorde sig ett namn i Hollywood. Till att börja med som kampsportsexpert, senare som regissör. Kanske minns du filmer som ”Under belägring” och ”På farlig mark”?

Båda storproduktioner från nittiotalets början som dessvärre föll platt. Den senare förlänade honom även en Golden Raspberry Award för sämsta regi. Sedan dess har Seagal fortsätt leverera actionfilmer med varierande resultat.

Steven Seagal
Massiva stenpelare håller taket på plats. (Bild: Engel & Völkers)

Fortliknande byggnad på en sluttning

Desto bättre tycks det ha gått för Seagals bostadsaffärer. Ett bra exempel på det utgör hans herrgård i Scottsdale, Arizona, som bjuder på såväl panoramavyer som marmor och skottsäkert glas. Inte minst en utsikt över Chiricahuas golfbana och ett dramatiskt ökenlandskap.

En fortliknande byggnad uppförd på en sluttning som just nu ligger ute till försäljning för 3,4 miljoner dollar, motsvarande cirka 36 miljoner kronor, skriver Robb Report.

Steven Seagal
En lika ståtlig som skottsäker miljö. (Bild: Engel & Völkers)

Allt i ogenomträngligt glas

Här kan du som köpare förvänta dig vidsträckta ägor om 12 hektar och ett hus med tyngdpunkt på glasväggar och takfönster. Allt i ogenomträngligt glas värdigt vilken actionfilm som helst.

Så även den påkostade huvudbyggnaden om närmare 9000 kvadratmeter vars spatiösa rum vetter ut mot enorma terrasser och balkonger, uppbackade av massiva stenpelare.

Här finns självklart även utrymme för både filmvisning och spa, liksom gott om hjärterum i fyra sovrum och fem badrum. Då har vi inte ens nämnt gästhuset på 600 kvadratmeter.

Steven Seagal
Sinnebilden av en infinitypool med utsikt över Arizonas ökenlandskap. (Bild: Engel & Völkers)

Utomhusmiljön är även den spektakulär med en makalös utsikt över Scottsdale som du åtnjuter från infinitypoolen, som kan vara den enda platsen som inte är skottsäker. Bara Steven Seagal vet varför.

ANNONS
ANNONS

Läs gärna mer om Steven Seagals lyxvilla här!

Läs även: Dyraste villorna på Hemnet just nu [Dagens PS]

Läs även: Våning med spektakulär terass till salu för 250 miljoner [Dagens PS]