Tillåt oss runda av 2022 med en social villa på Dalarö med stor tomt, nedsänkt spa-bad och vedeldad bastubod, för att inte nämna en sanslöst vacker vy över Jungfrufjärdens kobbar, fyrar och skär. Sade vi att en av Sveriges största idrottsstjärnor bott här också?

ANNONS

Året som gått har bjudit på både stora och små skärgårdsdrömmar, så varför inte ringa in det nya med en skärgårdspärla av rang?

Här på Smådalarövägen, bara trettiofem minuter från storstadens brus, väntar en ljus och ombonad skärgårdsvilla från 1989 på en ny partner att dela bastubad och spaupplevelser med. En vardagslyx som du som nybliven husägare skulle kunna unna dig året om, helt skyddad från insyn.

De dagar du behöver mer än så ligger bysamhället med bageri, butiker och restauranger bara en promenad bort.

Dalarö
Nedsänkt spa-bad med utsikt över Jungfrufjärden. (Foto: Sjönära Fastigheter)

Läs även: Här är ön som är hetast på Netflix [Dagens PS]

Dalarö
En vedeldad bastubod förgyller vardagen året om. (Foto: Sjönära Fastigheter)

Terrass i tre väderstreck

Utöver vedeldad bastubod och ett nedsänkt spa-bad rymmer den svagt sluttande tomten om 2 111 kvadratmeter också fruktträd och blomsterbuskar för gröna fingrar, såväl som tilltagna gräsytor för familjens yngsta med spring i benen. Krocket och kubb? Javisst.

Uppe vid entrén, på tomtens över del, finner du även en stensatt uteplats. En terrass vänd åt tre väderstreck därtill gör det dessutom lekande lätt att lapa sol hela dagen.

ANNONS
ANNONS
Dalarö
Terrassen omsluter huset i tre väderstreck. (Foto: Sjönära Fastigheter)
Dalarö
Generöst och socialt kök i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. (Foto: Sjönära Fastigheter)

Balkong med kvällssol

Interiört disponerar du över 151 kvadratmeter fördelat på fem rum och kök, med de gemensamma ytorna på nedre plan tillsammans med ett stort, välutrustat kök för hobbykockar med ambitioner.

I öppen anslutning till köket väntar matplatsen, som tack vare sin placering i burspråket rymmer många gäster. Ett vardagsrum i vinkel med eldstad därtill förhöjer mysfaktorn.

Det är också härifrån du når altanen och sjösidan.

Dalarö
Vardagsrum med eldstad i centrum. (Foto: Sjönära Fastigheter)
Dalarö
Vid matplatsen står sjöutsikt alltid på menyn. (Foto: Sjönära Fastigheter)

På övre plan finner du sedan tre sovrum och ytterligare ett allrum med burspråk mot sjösidan. Familjens soldyrkare kan även glädjas åt en balkong med kvällssol.

En gång sommarbostad åt en av Sveriges största idrottsstjärnor, vågar vi påstå att det här är en bostad värdig vilken världsmästare som helst, med en ljuvlig utsikt över Jungfrufjärden och skärgårdsöarna utanför.

En skärgårdskaramell som enligt mäklaren betingar ett pris på 10 500 000 kronor.

Dalarö
Kanske blir det här du firar 2023? (Foto: Sjönära Fastigheter)
Dalarö
Sanslöst vackert är det. (Foto: Sjönära Fastigheter)

Alla vill till Dalarö

Dalarö är ett välkänt vattenhål som semesterfirare älskar att återvända till. En gång lots- och tullsamghälle är det numera en badort som rymmer både båtliv och kulturhistoria, med charmig bebyggelse och ett rikt folkliv.

ANNONS
ANNONS

Hit tar du dig smidigt med både bil, båt och båt. Som allra trevligast blir det förstås med någon av Waxholmsbåtarna, som även trafikerar närliggande öar som Ornö, Kymmendö och Utö. Även de rika på sommarnöjen, bad och bus.

Längtar du till Dalarö? Läs mer om veckans drömboende och kontakta mäklaren här!

Dalarö
Vem kan motstå den här skärgårdskaramellen? (Foto: Sjönära Fastigheter)

Vill du läsa mer om drömboenden och livsstil? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Möjlighet: Sjötomt med båtplats i Roslagens famn [Dagens PS]