Denna vecka beger vi oss till charmiga Ljusterö intill Mjölnarström där en vacker sekelskiftesvilla om tre plan med stor, härlig tomt väntar. Här är idyllen komplett med både fruktträd, flaggstång och båtplats nere i viken. Behöver vi nämna punschveranda?

ANNONS

Svensk sommar har många ansikten. För dig som värdesätter både vågskvalp och grönska kan Ljusterö vara platsen du väntat på. Som en av Stockholms största öar är det en sommaridyll som kan erbjuda det mesta och dessutom är lätt att ta sig till.

Ljusterö
Utsikten över den lugna viken är det verkligen inget fel på. (Bild: Karlsson Uddare)

Här intill Mjölnarström i en lugn vik hittar du veckans drömboende. Ett sagolikt hem på tre plan från 1909 med ateljévåning, magnifika eldstäder och en vacker punschveranda med utsikt över vattnet.

Ljusterö
Låt inspirationen flöda i den smakfullt inredda ateljén. (Bild: Karlsson Uddare)

Inredd ateljé på vinden

Välkommen till en unik bostad om nio rum och kök som genomsyras av utsökta materialval och väl avvägda detaljer, från det vackra trägolvet i hallen till den inmurade vedspisen i det rymliga köket.

Ljusterö
Solig punchveranda anno 1909. (Bild: Karlsson Uddare)

Ett hus som badar i ljus med fönster i flera väderstreck och generöst ljusinsläpp, den inredda atejlén på vinden inräknad, där det inte är särskilt svårt att finna vare sig inspiration eller lugn.

Ljusterö
Frukost för två eller möjligen ett glas punsch? (Bild: Karlsson Uddare)

Detsamma kan sägas om punschverandan med vackert spröjsade fönster, pardörrar och utsikt över trädgården och vattnet. En interiör dröm som just nu kan bli din för 7, 9 miljoner enligt mäklaren.

Ljusterö
Stor och barnvänlig tomt med fruktträd och flaggstång. (Bild: Karlsson Uddare)

Brygga med båtplats

På den stora tomten om närmare 1500 kvadrat är det gott om sociala ytor för både stora och små familjemedlemmar. Här växer både syrener och fruktträd för dig som uppskattar att påta i det gröna eller bara njuta av sommarlivet barfota.

Ljusterö
Vågskvalp, sol och grönska. (Bild: Karlsson Uddare)

Nedanför huset i viken väntar också en brygga med båtplats. Ett svalkande morgondopp tar du med fördel i Mjölnarsjön, som ligger en promenad bort.

Ljusterö
Brygga nere vid vattnet med båtplats. (Bild: Karlsson Uddare)

Socialt och somrigt

Till Ljusterö tar du dig smidigt och kostnadsfritt med bilfärja. Det går även att ta sig till ön med Waxholmsbåtarna från Stockholm och Vaxholm. Väl framme finns det flera bryggor att kliva av- eller mellanlanda på som lever upp lite extra sommartid.

Däribland populära Linanäs som samlar båtfolk och semesterfirare och även erbjuder restauranger, fik och gästhamn. Socialt, somrigt och sinnligt när andan faller på.

ANNONS
ANNONS

Vill du veta mer om veckans drömboende? Kontakta mäklaren och boka en visning här!

Läs även: Skärgårdscharm för hela slanten på Aspön [Dagens PS

Läs även: Uppländsk prästgård klicktopp hos Hemnet [Dagens PS]